Volledig elektrische Porsche 911 niet uitgesloten

Auto's

De nieuwe Porsche 911 maakte tijdens de Los Angeles Auto Show van dit jaar veel indruk, hoewel dat nog nauwelijks een verrassing is te noemen. Elke nieuwe generatie van de iconische 911-serie maakt namelijk furore met zijn première, maar de 992-generatie is nog unieker omdat het de allereerste hybride 911 is in de geschiedenis van de Duitse fabrikant.

Porsche 911

Er is echter nog steeds de nodige onduidelijkheid over wanneer de eerste elektrische 911 verschijnt. Porsche sprak aanvankelijk uit dat de hybride 911 tegen 2022 zijn debuut zal maken, maar dat blijkt nog allerminst zeker te zijn. De autofabrikant blijkt niet tevreden te zijn met de hedendaagse accutechnologie en het zou kunnen zijn dat er wordt gewacht totdat de accu’s meer capaciteit bieden.

“De batterijtechnologie van vandaag is niet bevredigend voor ons en als het ons niet tevreden stemt, zullen we het niet aanbieden”, aldus August Achleitner, hoofd van 911-serie, in gesprek met Drive. “Het heeft geen zin om een hybride versie aan te bieden die gewoon in de showroom blijft staan.”

Mocht de technologie zich in de komende jaren flink verbeteren dan heeft Porsche niet alleen interesse in een hybride 911, maar ook om een model met alleen elektromotor op de markt te brengen. “Als je me twee jaar geleden had gevraagd of ik me een elektrische 911 had kunnen voorstellen, zou ik hebben gezegd vergeet het maar, geen enkele kans”, vervolgde Achleitner. “Maar in de tussentijd hebben we verschillende testritten gehad met de Taycan en dat is een prettige ervaring, dus waarom niet met de 911?”

Het is in ieder geval duidelijk dat Porsche nog het nodige werk moet verzetten om de hybride 911 op de markt te brengen. Het is bovendien nog onbekend of er plannen zijn om hybride 911 te ontwikkelen die het kan opnemen tegen de 911 Turbo of een middenklasse hybride Porsche 911 Carrera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*