Lamborghini Aventador Superveloce van 0 naar 100 in 2,9 seconden

Auto's

Lamborghini heeft voor de eerste keer laten zien hoe krachtig de Aventador LP 750-A Superveloce is. De Lamborghini is namelijk niet alleen 50 kilo lichter, maar ook nog eens 50PK krachtiger. Het totale vermogen van de supercar bedraagt nu 750PK en de naam Superveloce sluit goed aan bij de prestaties, want volgens de CEO van het bedrijf, Stephan Winkelmann, bereikt de auto in slechts 2,9 seconden een snelheid van 100 km per uur.

Lamborghini Aventador LP 750-A Superveloce

De topsnelheid van de Lamborghini, van 350 km per uur, werd afgelopen zaterdag gedemonstreerd tijdens de Quail Motorsports Gatherin in Monterey (Verenigde Staten). Onder de motorkap van de Superveloce vinden we een 12-cylinder, 6,5-liter motor met een zeven versnellingsbak.

[sc:inpost-tekst ]

Volgens Moto authority worden er slechts 500 Aventador SV Roadsters gebouwd, terwijl er van de coupe versie 600 zijn gebouwd en dit model was binnen enkele weken na de presentatie in maart tijdens de Geneva Motor Show, ondanks de forse prijs van bijna 450.000 euro, al volledig uitverkocht.

De Lamborghini beschikt verder over een afneembaar dak dat bestaat uit twee stukken die aan elkaar worden vastgeklikt. Het dak is gemaakt van koolstofvezel en weegt slechts 5,8 kilogram.

Motor Authority mocht de Superveloce testen en tijdens een rondje op de Nurburgring bleef de auto onder de zeven minuten. Ondanks de reputatie van de Aventador als een bruut van een supercar, omschreef Motor Authority de Superveloce als “verassend scherp en vlot reagerend.”

Lamborghini zal begin 2016 beginnen met de levering van de Superveloce.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*