Engeland gaat draadloos laden elektrische auto’s testen

Auto's

Zou het niet geweldig zijn om je elektrische auto op te laden terwijl je aan het rijden bent? In Engeland is men bezig om een nieuwe technologie onder bovenste deel van het wegdek te testen, waarmee de auto draadloos kan worden opgeladen terwijl de auto aan het rijden is.

Het nieuwe “dynamic wireless power transfer” systeem kan ervoor zorgen dat elektrische auto’s langer afstanden kunnen rijden zonder te stoppen. Het merendeel van de huidige elektrische auto’s halen momenteel zo’n 150 tot 175 kilometer voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen.

Het hoofd van de Engelse snelwegen, Mike Wilson, zei het volgende over de technologie: “Technologieën voor voertuigen ontwikkelen zich op een sneller dan ooit tempo, en wij willen er alles aan doen om de groei van groene voertuigen op onze Engelse snelwegen en belangrijke nationale wegen te ondersteunen. De technologie voor het draadloos opladen van auto’s zal helpen om een duurzamer netwerk voor Engeland te creëren en biedt nieuwe kansen voor bedrijven die goederen vervoeren in het hele land.”

Het testen van de technologie moet nog dit jaar van start gaan.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*