Elon Musk: Tesla-auto’s kunnen in 2019 zelf parkeerplek vinden en parkeren

Auto's Besturingssystemen

Op dit moment kunnen de auto’s van Tesla zichzelf parkeren, maar er moet nog altijd een persoon in de auto zitten en ook zijn de mogelijkheden nog enigszins beperkt. Tesla-topman Elon Musk claimt dat het bedrijf in de achtergrond hard werkt aan een verbeterde van het systeem en hij verwacht dat dit al op korte termijn kan gebeuren.

Op Twitter maakte Musk bekend dat een iets ‘slimmere versie’ van zijn Autopark- en Summon-functie ervoor kan zorgen dat een Tesla autonoom kan rondrijden op parkeerplaatsen, zelf een lege ruimte kan vinden en deze bevestigen als parkeerplaats en daarna de auto parkeren. Dit alles zou mogelijk zijn zonder menselijke tussenkomt.

Musk verwacht dat deze optie volgend jaar beschikbaar komt, hoewel Tesla in het verleden niet iedere belofte is nagekomen. Een exacte releasedatum is er vooralsnog niet en er bestaat altijd een kans dat de introductie wordt uitgesteld. Voor de Tesla-bezitters die een hekel hebben aan parkeren hebben is het in ieder geval goed nieuws.

Autopark vereist op dit moment dat de bestuurder een parkeerplaats identificeert door er langzaam voorbij te rijden totdat er een ‘P’ op het dashboard van je Tesla verschijnt. De bestuurder moet daarna de auto in zijn achteruit zetten en op de ‘Start’-knop op het scherm drukken, waarna de auto zichzelf zal parkeren. Summon kan worden gebruikt om een Tesla uit een nauwe ruimte te laten rijden. Deze functie kan buiten de auto worden gebruikt en via de app kun je de auto langzaam voor- en achteruit laten rijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*