Apple overwoog in 2008 al om eigen auto te ontwikkelen

Auto's

In een interview met Bloomberg heeft de oprichter van Nest en de bedenker van de iPod gezegd dat hij en Steve Jobs in 2008 al spraken over het bouwen van een auto. De gesprekken vonden plaats toen Fadell één van de topmensen was binnen het bedrijf en de iPhone sterk in opkomst was. “We spraken tijdens een aantal wandelingen over of we een auto gingen bouwen, en wat we zouden bouwen? Hoe zou het dashboard eruit komen te zien? Welke stoelen zouden we kiezen? Hoe kunnen we de auto aandrijven?”

Steve Jobs wilde auto bouwen

Het is niet exact duidelijk hoe serieus Fadell en Jobs het idee namen, maar het project lijkt destijds nooit van de grond te zijn gekomen. Volgens Fadell was Apple op dat moment veel meer bezig met de iPhone en waren de werknemers zo druk dat er simpelweg geen mogelijkheid was, hoe geweldig het ook zou zijn om te doen. Volgens verschillende bronnen werkt het bedrijf nu alsnog aan een auto. De elektrische en volledig autonome auto zou al in 2019 kunnen worden geïntroduceerd.

In onze ogen is het verstandige beslissing geweest om nu pas met de ontwikkeling van een elektrische auto te beginnen, want we kunnen ons haast niet indenken dat Apple met een standaard benzine auto op de markt zou komen. De technologie van elektrische auto’s ontwikkelt zich op dit moment snel en wij verwachten dat soortgelijke auto’s in 2019 fors langere afstanden kunnen afleggen dan dat momenteel het geval is. Huidige betaalbare elektrische auto’s zo’n 150 tot 200km afleggen, maar in 2016 verwachten fabrikanten al meer dan 300km af te kunnen leggen.

Steve Jobs had volgens Fadell niet alleen interesse in het bouwen van een auto. De geestelijk vader van de iPod zegt dat camera’s en televisies andere producten waren die Apple heeft overwogen om te maken, maar uiteindelijk besloot het bedrijf toch om de focus volledig op de ontwikkeling van de iPhone te richten. “Aan het einde van de dag, wat was het belangrijkste product dat de grootste impact op de wereld kon hebben? We zeiden, ‘Ok, we gaan onze energie focussen op dat [de iPhone]. Vergeet de rest.’”

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*