Xiaomi Mi2S met Snapdragon 600-soc overtreft Galaxy S4 in benchmarks

Archief

xiaomi-1De smartphones van Xiaomi zijn één van de populairste Android producten uit China. Ze zijn niet alleen erg betaalbaar, maar ook nog eens erg krachtig. Vandaag kondigde het bedrijf aan dat de Mi2 zal worden vervangen door de nieuwe Xiaomi Mi2S. Dit vernieuwde model is uitgerust met de Snapdragon 600-soc van Qualcomm en de software zou zo goed zijn geoptimaliseerd dat het de Samsung Galaxy S4 achter zich laat in synthetische benchmarks.

De Xiaomi Mi2S draait op een quad-core Snapdragon 600-soc van Qualcomm met een op 1,7GHz geklokte Krait 300 processor. Dankzij de kracht van de processor en de optimalisaties behaalde de Mi2S een indrukwekkende score van 25.913 in AnTuTu, een score die een fractie hoger ligt dan de score van de Galaxy S4 (25.446).

Het is natuurlijk niet geheel verassend om te zien dat dezelfde processor voor vrijwel indentieke prestaties zorgt, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat de Xiaomi Mi2S een stuk goedkoper is dan de Galaxy S4 van Samsung. De Xiaomi Mi2S is overigens in twee verschillende versies te verkrijgen; een 16GB model met een 8-megapixel camera kost $322 (~€250), terwijl het 32GB model met een 13-megapixel camera kan worden aangeschaft voor $370 (~€285). Deze prijzen liggen twee keer zo laag als de nieuw prijs van een Galaxy S4.

Naast de Snapdragon 600 heeft de Mi2S de beschikking over een 4,3-inch 720p IPS-scherm met 2GB aan RAM en een 2000mAh accu. De Mi2S draait standaard om op het Jelly Bean-gebaseerde MIUI – een custom ROM die bij veel gebruikers erg populair is dankzij de personalisatie mogelijkheden.

Xiaomi heeft ook nog de goedkopere Mi2A ontwikkeld, deze smartphone kost slechts 239 dollar, maar de prijs zorgt ook voor mindere specs. Onder het 4,5-inch scherm is namelijk een dual-core 1,7GHz Snapdragon S4 Pro te vinden met 1GB aan RAM en 16GB aan opslagruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*