Xiaomi Mi-3 gespot met 5-inch 1080p scherm en 2,3GHz Snapdragoon 800-soc

Archief

Schermafbeelding 2013-03-20 om 15.41.44Het Chinese bedrijf Xiaomi is één van de meeste interessantste en opkomende smartphone fabrikanten, en ook wij Nederlander hebben inmiddels het merk ontdekt voor de import. In China is de populariteit van het merk helemaal ongekend, een vreemde constatatie gezien het feit dat het bedrijf geen fysieke winkel heeft, echter heeft Xiaomi in het land bijna dezelfde status vergaard als een iPhone en zijn de smartphone van het bedrijf meestal binnen enkele minuten volledig uitverkocht.

De grote vraag is natuurlijk hoe het bedrijf voor elkaar krijgt? Het antwoord hierop is om ze tegen de inkoopprijs verkopen, en wat geld verdienen doormiddel van verkochte MIUI skins en groot aantal geïntegreerde webdiensten. Daarnaast hebben we ook niet te maken met een bedrijf dat budget smartphones maakt, maar absolute high-end monsters.

Het huidige vlaggenschip de Mi-2 heeft een 4,3-inch 720p scherm en betere specificaties dan de Google/LG Nexus 4, en zelfs inclusief lokale belastingen is de Mi-2 nog zo’n 20 tot 30 procent goedkoper dan de Google telefoon. Je hoeft je daarom ook niet langer af te vragen waarom de Mi-2 meestal binnen enkele minuten volledig is uitverkocht.

Vandaag zijn de eerste details verschenen van het volgende vlaggenschip van Xiaomi, de Mi-3. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kan zien lijkt het ontwerp van de Mi-3 veel op het ontwerp van de HTC One, hoewel dat alles behalve een minpunt is. Daarnaast zijn de specificaties opnieuw erg indrukwekkend. De Mi-3 zou de beschikking hebben over een 5-inch 1080p scherm met de supersnelle quad-core Snapdragon 800 2,3GHz processor van Qualcomm en een accu met een capaciteit van 3000mAh. Op de achterkant is een 13-megapixel camera te vinden en het toestel zal draaien op Android 5.0 met een custom MIUI skin.

De Xiaomi Mi-3 zal in het najaar worden uitgebracht voor een prijs van 1.999 Chinese yuan renminbi’s wat neerkomt op een prijs van slechts 250 euro (exclusief invoerkosten).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*