TSMC meldt grote stijging in Q3, mogelijk Broadcom chips voor de iPhone 5

Archief

Bloomberg meldt dat de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) een grote stijging gaat melding qua omzet in het derde kwartaal, de hoge stijging is voornamelijk toe te rekenen aan het grote aantal spoedopdrachten. Experts uit de industrie suggereren dat Broadcom is van de grootste afnemers is, en laat dit bedrijf nou net onderdelen voor de iPhone 5 gaan leveren.

TSMC is de grootste leverancier van Broadcom chips, vorige week liet het bedrijf al weten dat de omzet hoger zal liggen in vergelijking met eerdere voorspellingen als gevolg van een aantal spoedopdrachten van een niet nader genoemde klant. Andere bedrijven die ook chips afnemen bij TSMC laten juist tegenvallende resultaten zien, wat zou kunnen duiden dat het vooral Broadcom was dat haast had om aan de vraag van Apple te doen, aldus een supply-chain analist van Bloomberg.

De opmerkingen in het rapport laten zien dat deze spoedorders voornamelijk voor Apple en Broadcom zijn bedoeld, waarschijnlijk om tekorten op te vullen of dat er mogelijk een nieuw apparaat op de markt komt, in dit geval waarschijnlijk de volgende generatie iPhone. Het blijft natuurlijk gissen, aangezien het best mogelijk is dat Broadcom alleen de onderdelen heeft ingekocht en dat de order helemaal niks met Apple te maken heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*