Streetview nu ook beschikbaar in Google Maps webapplicatie

Archief

Google Street View kan nu ook worden gebruikt in combinatie met de webversie van Google Maps, eerder deze week doken er al geruchten op dat het bedrijf de functie zou gaan toevoegen aan de web applicatie. Het heeft er veel van weg dat Google de functie sneller heeft gelanceerd nadat bleek dat de door Apple ontwikkelde kaarten applicatie van iOS 6 voor veel problemen zorgde bij gebruikers. Naast het feit dat er nog een hoop data ontbreekt, kunnen gebruikers ook geen functie maken van een vergelijkbare Street View dienst. In onze tutorial kun je zien hoe je de webapplicatie op je homescreen kunt plaatsen, een oplossing die vrijdag aardig werkt, ondanks dat Google Maps in je Safari browser wordt getoond. Onduidelijk is nog wanneer er een nieuwe Google Maps applicatie wordt uitgebracht voor iOS, en of deze door Apple zal worden goedgekeurd.

De nieuwe Street View functie van de webapplicatie laat gebruikers naar een adres of locatie zoeken, en gebruikers zullen de gebruikelijk map zien verschijnen. Rechts onderin het scherm zal ook het welbekende Street View poppetje verschijnen en wanneer er op dit icoon wordt gedrukt zal de webapplicatie de locatie tonen in Street View. Hoewel de webversie van Google Maps misschien niet zo snel en soepel werkt als de standaard iOS applicatie, is het momenteel wel de beste oplossing wanneer je niet langer zonder Google Maps en Street View kan.

Het is opnieuw slecht nieuws voor de Apple Maps applicatie die gebruik maakt van informatie en kaarten van Tom Tom en andere diensten, eerder bleek al dat Apple nog een jaar gebruik had kunnen maken van Google Maps, en het werd zelfs zo erg dat Apple CEO Tim Cook in een openbare brief zijn excuses maakte voor de nieuwe dienst. De reden is volgens de laatste geruchten dat Apple door Google werd gedwongen om hun eigen kaart dienst te ontwikkelen, nadat het bedrijf had aangegeven dat turn-by-turn niet naar iOS zal komen. Momenteel is Apple druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit van hun kaarten, zelfs Apple Store medewerkers zouden momenteel meehelpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*