Samsung plant rechtszaak om iPhone 5 verkoop tegen te houden in Korea

Archief

Volgens de Korea Times heeft Samsung al een agressieve juridische strategie bedacht om de verkoop van de iPhone 5 te gaan tegen te houden in Korea.

Insiders bij de elektronica gigant hebben tegen de Korea Times aangegeven dat het bij de release van de volgende generatie iOS producten direct een juridische strijd zal gaan beginnen om de iPhone 5 release in Korea te gaan vertragen of tegen te houden.

“Net naar de release van de iPhone 5, zal Samsung van plan zijn om Apple direct voor de rechtbank te slepen vanwege het schenden van de patenten van de draadloze technologie dat in handen is van Samsung”, zei een anonieme Samsung senior executive.

“Zolang Apple gebruik blijft maken van mobiele functies in hun i-producten, zal het patenten nodig hebben van ons. We zullen erg sterk staan, mocht het tot een nieuw juridisch gevecht komen”, voegde hij eraan toe.

Nog een executive van het bedrijf geeft aan dat de juridische afdeling van het bedrijf momenteel bezig is om een alternatieve strategieën te ontwikkelen. Volgens de executive zal de rechtszaak in Duitsland belangrijk zijn, het zal voor Samsung een grote doorbraak betekenen als het de zaak zal winnen.

In juni weigerde een Amerikaanse rechter het verzoek van Samsung, om Apple’s volgende iPhone te zien. Volgens Samsung zal de volgende generatie iPhone gebruik gaan maken van de zogenaamde near-field-communications techniek (NFC), een techniek dat betalen met je telefoon mogelijk maakt. Apple heeft tot op de dag van vandaag, geen enkele indicatie gegeven dat de nieuwe iPhone gebruik gaat maken van deze techniek, al weten we toch nog weinig over de iPhone 5.

De oorlog tussen Apple en Samsung is in een stroomversnelling gekomen, nadat Apple de eerste aanklacht indiende tegen Samsung in april van dit jaar. Er lopen momenteel 23 rechtszaken tussen de twee bedrijven in meerdere landen. Apple heeft momenteel de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 tegen kunnen houden in Duitsland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*