Samsung gaat in beroep tegen verkoopverbod van Galaxy Nexus

Archief

Het was afgelopen week een goede week voor de juridische afdeling, een Amerikaanse rechter oordeelde namelijk dat de Galaxy Nexus smartphone niet langer mag worden verkocht in de VS vanwege het onrechtmatig gebruik van patenten die door Apple zijn geregistreerd. Zoals verwacht is dit gevecht zeker nog niet ten einde, Samsung is namelijk in beroep gegaan tegen de uitspraak, volgens het bedrijf kan Apple namelijk niet bewijzen dat het marktaandeel van de iPhone wordt geschaad door de Galaxy Nexus.

De Galaxy Neuxs is de eerste smartphone die gebruikt gaat maken van de nieuwste versie van Google’s mobile besturingssysteem Android, dat door het leven gaat als Android 4.1 Jelly Bean. Het bedrijf zal de software-update ergens in juli gaan uitbrengen.

Zowel Apple en Samsung zijn momenteel de twee grootste spelers op het gebied van high-end smartphones en de strijdt lijkt de laatste tijd vooral juridisch te worden uitgevochten, beide beschuldigen elkaar van het kopiëren van ontwerpen en de technologie die door de telefoons wordt gebruikt. Apple heeft op dit moment een zaak lopen tegen Samsung die betrekking heeft tot 25 Samsung smartphones, hieronder vallen ook de Galaxy Nexus en de Galaxy S3.

Een verbod van de Galaxy S3 zal een groot probleem voor Samsung kunnen gaan worden. De Galaxy S3 is namelijk de best verkocht smartphone in de series, en is sinds afgelopen maand beschikbaar in de VS. Ook worden de tablets met Android beschouwd als één van de grootste concurrenten van de iPad.

De Amerikaanse rechter liet afgelopen week weten dat Samsung net zoals elk bedrijf mag concurreren met Apple, maar dat het simpelweg niet is toegestaan om ontwerpen en functies van concurrenten te kopiëren. Verschillende concurrenten van Apple hebben al laten weten te vinden dat het bedrijf de patenten te agressief gebruikt in een poging om de concurrentie tegen te houden.

Gek genoeg kwam de uitspraak in de Samsung zaak slechts een week nadat Apple een gevoelige nederlaag leed toen een rechter in Chicago besliste de zaak tegen Google’s Motorola te stoppen. Volgens de rechter zou een verkoop verbod van de Motorola smartphones schadelijk zijn voor de consument.

To be continued!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*