Review: Sonic CD voor iPhone, iPod Touch en iPad (iOS)

Archief

De mensen die in de jaren 90 een console hadden waren een van de gelukkigen, mensen die nog meer geluk hadden zelfs meerdere consoles in huis. Al was het bijna zeldzaam om iemand te vinden die zijn Genesis helemaal compleet had geüpgraded met een Sega CD-station. De game Sonic CD werd nooit een groot succes bij de winkels, waarschijnlijk ook door het feit dat er maar weinig CD-stations waren verkocht. Sega bracht de game later ook uit op andere platformen, maar ook dit werd nooit een groot succes. Een jaar geleden kwam Christian Whitehead, met een concept voor de iPhone en iPad, en nu twee jaar later is de game eindelijk beschikbaar.

Toch is er nog één probleem – het touchscreen.

Sonic CD voor iOS is bijna volledig van de grond af opnieuw opgebouwd, en dit is te merken aan de ervaring, je speelt razendsnel door de levels heen zonder enige vorm van lag of framedrops. De 2D graphics zien er fantastisch uit, en geven je echt dat old-skool gaming gevoel van vroeger weer terug.

Nadat Sonic de beslissing heeft genomen om een bezoek te brengen aan een vreemd land dat slechts eenmaal per jaar verschijnt, komt hij Dr. Eggman (Robotnik) weer tegen, die van plan is om alle tijd kristallen te stelen die beschikbaar zijn op het land. En zo begint het gebruikelijke verhaal opnieuw, Sonic moet Dr. Eggman opnieuw gaan verslaan, maar er is een twist – Sonic kan ‘Past’ en ‘Future’ tokens verzamen en daardoor door de tijd heen rijzen, wel moet hij genoeg snelheid opbouwen om dit te doen. Om de game te voltooien, moet Sonic naar het verleden reizen om een verborgen robot productie machine te vernietigen.

Dit is erg goed gedaan, het is mooi om te zien hoe level zich aanpast, toekomstige versies van het gebied worden steeds meer robotachtig en gevaarlijk. De graphics en het geluid veranderd ook tijdens het spelen van de game, het geluid wordt steeds donkerder hoe moeilijker en gevaarlijker het wordt.

Het enige zwakke element in de game is het besturingssysteem. Ondanks dat de virtuele joystick prima werkt, kan het soms lastig zijn wanneer je bijvoorbeeld probeert te draaien – het wendt naar enige tijd wel, maar je blijft toch soms de fysieke controller missen, dit is niet zozeer een tekortkoming van de game maar meer van het simpele feit dat de iPhone simpelweg geen hardware matige knoppen heeft.

Als je een Sonic fan bent of simpelweg iemand die van gamen houdt op je iPhone of iPad, dan is dit een game die je zeker moet hebben. De game is zeker een van de betere games dat beschikbaar op het iOS platform, maar als je niet zonder controller kan dan kun je de game misschien beter aanschaffen op Xbox Live Arcade of PlayStation Network, mocht je natuurlijk een Xbox 360 of PlayStation 3 hebben.

Beoordeling: 4/5 sterren.

Download: Sonic ($1.99) voor iPhone, iPod Touch and iPad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*