Review: Orbicule Undercover 5 – De perfecte beveiliging voor je Mac

Archief


Wanneer je een prachtige Mac hebt gekocht wil je hem natuurlijk niet direct laten afstelen, en zoals je al wel weet zijn Mac’s ten eerste al erg prijzig en ten tweede zijn ze erg gewild bij criminelen. De vraag is alleen hoe beveilig ik mijn Mac wanneer die toch gestolen wordt? Het bedrijf Orbicule lijkt met de Undercover 5 software hier de oplossing voor hebben gevonden. In de afgelopen weken hebben wij de beveiligingssoftware geprobeerd, en wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit verreweg de meest indrukwekkende software is om dieven op te sporen. Eerdere versies van Undercover werden al goed door de media beoordeeld, maar Undercover 5 van Orbicule gaat opnieuw een stapje verder.

Undercover 5 kan worden vergeleken met de iCloud diensten zoals Find my iPhone/iPad/Mac, maar deze diensten zijn een stuk simpeler en bieden zeker niet de mogelijkheden van Undercover. Op het moment dat je Undercover 5 installeert op je Mac zul je nergens zien dat de software is gestart, dit komt omdat Undercover je systeem in de achtergrond in de gaten houdt. Op het moment dat je Mac wordt gestolen kun je dit direct doorgeven via de UndercoverHQ website, en wanneer de Mac opnieuw wordt verbonden zal het direct mogelijk zijn om je Mac op afstand te volgen. Zorg hier wel eerst voor dat je aangifte doet van je Mac en vergeet hem ook niet als gestolen op te geven via Orbicule, want anders zijn niet alle functies beschikbaar.

Via UndercoverHQ zijn de huidige en eerdere locaties te zien waar de Mac is verbleven, ook is het mogelijk om via de FaceTime camera van de Mac een foto te maken van de dief, en kunnen er screenshots worden genomen zodat je exact kan volgen wat de dader op dat moment aan het doen is. Dit gebeurd allemaal op de achtergrond, zodat de dief geen idee heeft wat er op dat moment allemaal gebeurd.

Hoewel deze functies erg belangrijk zijn om bewijs te verzamelen, is het in Undercover 5 nu voor het eerst mogelijk om een keylogger te activeren, dit betekent dat je exact kan zien wat de dief aan het typen is. Je kunt bijvoorbeeld zijn Facebook gebruikersnaam zien, getypte e-mails, adres informatie en ga zo maar door. Deze data kan direct worden gedownload en verstuurd worden naar de politie.

Op het moment dat je foto’s, locaties, screenshots, en keylogs hebt verzameld van de dader kun je dit overhandigen aan de politie. Maar mochten deze het weer eens te druk hebben, of belangrijkere dingen hebben te doen, dan is er ook nog een “Plan B” in Undercover 5.

Het tweede plan simuleert een hardware probleem op de Mac, en de dief heeft simpelweg geen andere keuze om hem te laten repareren of weg te gooien – dit moet niet voor niets worden gezien als de laatste keuze. Op het moment dat je in het UndercoverHQ ziet dat je Mac naar een reparatiecentrum is gebracht kun je een bericht tonen dat de Mac gestolen is en dat er contact moet worden opgenomen met de politie.

Je hoeft als gebruiker ook niet bang te zijn dat de software zomaar van je Mac kan worden verwijderd, want hiervoor is een administratie wachtwoord vereist, en dan moet de dief ook nog weten dat Undercover 5 in de achtergrond draait. Het enige wat de dief kan doen is via het ‘Recovery’ menu je Mac opnieuw te installeren, zorg er dus voor dat je een firmware wachtwoord instelt.

De Undercover 5 software van Orbicule is zonder twijfel het beste beveiligingsprogramma dat je op je Mac kan installeren. Voor slechts € 38,57 heb je in ieder geval al één Mac beveiligd, 5 Mac’s kosten € 46,44 en 25 Mac’s kunnen voor € 235,34 beveiligd worden. Mocht je Mac worden gestolen dan heb je het geld direct weer terugverdiend.

Undercover 5 is nu beschikbaar in de online store van Orbicule.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*