Rechter verbiedt verkoop van Samsung Tab 10.1 in Amerika

Archief

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag (27 juni 2012) beslist dat Samsung Electronic niet langer de Galaxy 10.1 Tab in de Verenigde Staten mag verkopen, omdat het bedrijf het ontwerp van de populair iPad zou hebben gekopieerd. Volgens de Rechter lijkt de Galaxy 10.1 Tab te veel op de iPad, iPad 2 en de nieuwe iPad. Veel invloed zou het besluit van de rechter niet hebben, de Samsung tablet wordt nog amper verkocht.

De Amerikaanse rechter zei dat Apple een zeer sterke zaak heeft tegen de Koreanse fabrikant. Eerder bevestigde Lucy Koh dat de twee producten vrijwel niet te onderscheiden waren van elkaar, maar weigerde ze in december om de verkoop van de Galaxy Tab te verbieden. Helaas voor Samsung veranderde ze van mening nadat de U.S. Cout of Appeals haar had gevraag om nogmaals naar de zaak te kijken.

In de uitspraak zei Koh dat Samsung het recht heeft om te concurreren op dezelfde markt, maar dat het niet het recht heeft om te concurreren met een groot aantal producten die inbreuk maken op producten die door Apple zijn ontwikkeld. Zo zei ze dat de Samsung Tab onherstelbare schade zou kunnen veroorzaker als de Galaxy 10.1 Tab beschikbaar zal blijven op de markt.

In een reactie liet Samsung weten teleurgesteld te zijn met de uitspraak van het hof. In een verklaring liet het bedrijf weten dat het de nodige juridische stappen zal ondernemen en dat het niet verwacht dat de uitspraak een aanzienlijke impact zou hebben op de bedrijfsvoering, dankzij een uiteenlopende reeks van verschillende Galaxy tablets.

De uitspraak is slechts het begin van een veel grotere strijden tussen de twee bedrijven, volgende maand staan beide opnieuw voor het gerecht in San Jose.

Apple daagde Samsung afgelopen jaar voor het eerst voor de rechter, de twee zijn sindsdien verstrikt in een gevecht over smartphone en tablet patenten. In het afgelopen jaar heeft Samsung zich ontpopt als een van de belangrijkste rivalen van Apple, de meeste producten maken gebruik van Android, het besturingssysteem dat door de voormalige Apple CEO Steve Jobs zo gehaat werd, omdat het een kopie zou zijn van iOS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*