Nano-sim kaarten van KPN vanaf 21 september beschikbaar, Vodafone op 28 september

Archief

KPN heeft zojuist aan ons laten weten dat de Nano SIMs vanaf 21 september beschikbaar zullen zijn voor nieuwe klanten en bestaande abonnees, een nieuwe Nano SIM zal voor bestaande abonnees €15 euro gaan kosten.

De Nano SIM heeft een afmeting van 12,3 x 8,8mm en is door Apple zelf ontwikkeld, eerder dit jaar kozen telefoonproviders en fabrikanten voor deze nieuwe standaard. Doordat de Nano SIM zowel dunner als kleiner is dan de Micro SIM zal het lastig worden om je kaart te knippen, iets wat wel mogelijk was bij de vorige generatie SIMs.

Het overtollige kunststof is verwijderd en deze vierde generatie SIM-kaart is maarliefst 40 procent kleiner dan de micro-SIM, maar ondersteunt nog steeds de acht elektrische contacten, waardoor je een nano-SIM met een adapter ook kan gebruiken in oudere toestellen.

Het lijkt er dus op dat de kaarten ruim op tijd beschikbaar zullen zijn voor de lancering van de iPhone 5 op 28 september in Nederland, mocht je de telefoon gaan halen in het buitenland hou er dan dus rekening mee dat je er mogelijk nog niet mee kan bellen.

Update: Reactie Vodafone toegevoegd; Nano-SIM vanaf 28 september verkrijgbaar bij Vodafone.
Update #2: Reactie T-Mobile toegevoegd;

Reactie KPN:Die zullen vanaf 21/09 in onze shops beschikbaar zijn.
De Nano Sim card kosten 15 EUR maar dat is ook belwaarde.

Reactie Vodafone:De iPhone 5 zal vanaf 28 september beschikbaar zijn. Vodafone zal de Nano-SIM kaart voor de iPhone 5 dan direct meeleveren. De Nano-SIM zal enkel beschikbaar zijn voor de iPhone 5 gebruiker, bestaande abonnees die overstappen naar de iPhone 5 kunnen een SIM swop aanvragen.

Reactie T-Mobile: Bij het bestellen van de iPhone 5 ontvangen klanten deze nieuwe simkaart gratis, meer details over de iPhone 5 lancering volgen nog.

6 Reacties

 1. Hallo vodafone,

  Als ik een iphone 5 los zou kopen en heb al een contract met jullie krijg ik de nano-sim dan gratis of moet ik er voor betalen van ik vind 15 euro belachelijk als ik al 55 euro per maand aan jullie betaal. Ik hoop dat jullie de datum van de nano-sim toch naar 21 september verplaatsen:).

  Groet maarten

  Reageer
 2. wat de woordvoerder van KPN zegt is #Onwaar.

  de winkel van KPN (Amsterdam van Baerlestraat) houdt op 22 september stug vol van niks te weten.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*