.

Meer Apple Pay details dankzij release iOS 8.1 bèta 2

Archief

Eerder vandaag bracht Apple iOS 8.1 bèta 2 uit en in deze firmware zijn er enkele nieuwe details te zien van Apple Pay. De Britse ontwikkelaar, Hamza Sood, publiceerde na de release van iOS 8.1 bèta 1 al enkele details, waaronder de aanwezigheid van Apple Pay in het instellingen menu. Deze keer krijgen we te zien hoe Apple Pay kan worden ingesteld in de Passbook app en welke informatie er benodigd is om te kunnen betalen.

Op de onderstaande afbeelding zie je hoe het eruit ziet wanneer je Apple Pay wilt instellen op de iPhone 6. De screenshots laten de Passbook app zien waarmee je een nieuwe creditcard kan toevoegen aan je iPhone 6. Om een creditcard toe te voegen zal je je naam, kaartnummer, datum en de beveiligingscode (CVV) moeten invoeren. Het lijkt er daarnaast op dat je de camera van de iPhone kan gebruiken om snel en automatisch data in te laten voeren, hoewel het in dit geval alleen nog lijkt te gaan om het kaartnummer.

iphone-versie-apple-pay

Apple Pay op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werkt in samenwerking met de Touch ID vingerafdrukscanner, waardoor je als gebruiken eenvoudig kan afrekenen in winkels en in apps zonder je creditcard te moeten gebruiken. Helaas is Apple Pay alleen geschikt voor de nieuwe iPhone 6 modellen, omdat dit de enige toestellen zijn van Apple met NFC ondersteuning.

De dienst lijkt overigens niet alleen naar de iPhone te komen, maar ook naar de iPad, echter zal het idee achter de dienst op de tablet anders zijn. Wij vermoeden dat de kans niet groot zal zijn dat de nieuwe iPad modellen beschikken over NFC ondersteuning en daarnaast zullen veel mensen ook weinig trek hebben om een 10-inch tablet mee te moeten nemen om af te kunnen rekenen.

apple-pay-ipad-versie

Het is vermoedelijk ook de reden dat het Apple Pay scherm er op de iPad anders uitziet in vergelijking met de iPhone versie. Je kan bijvoorbeeld zien dat er met geen woord wordt gerept over het betalen met Apple Pay in de winkel zonder je creditcard te hoeven gebruiken.

Apple Pay zou volgens de planning deze maand nog worden gelanceerd en dat betekent dat Apple nog een kleine drie weken heeft om iOS 8.1 te lanceren. De kan is groot dat de iOS 8.1 update ook zal zijn te vinden op de nieuwe iPad modellen die op 16 oktober worden aangekondigd.

In Nederland zullen we nog even moeten wachten, want Apple Pay op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zal initieel slechts in Amerika beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren