Linux Foundation maakt booten Linux mogelijk op Windows 8 PC’s

Archief

linux foundation windows 8In het afgelopen weekend heeft de Linux Foundation eindelijk een manier uitgebracht zodat Linux kan worden geboot op een UEFI systeem, dat onder andere door Windows 8 wordt gebruikt. De benodigde bestanden werden afgelopen vrijdag op het blog van James Bottomley gepubliceerd. In de afgelopen maanden is Bottomley ook verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het project. Het project was overigens al aangekondigd in oktober, maar technische problemen zorgden ervoor dat de bestanden niet eerder dan afgelopen vrijdag werden uitgebracht.

Hou er ook rekening mee dat de door de Linux Foundation uitgebrachte bestanden wel zullen moeten werken, maar dit nog maar de eerste release is. Het resultaat is dat de PreLoader.efi en HashTool.efi bestanden eigenlijk alleen zijn geschikt voor geavanceerde PC en Linux gebruikers en beginners kunnen hier dan ook beter zover mogelijk bij weg blijven. Daarnaast heeft Bottomley ook een image beschikbaar gesteld die eenvoudig kan worden geïnstalleerd op een USB schijf.

De Linux Foundation zou oorspronkelijk ook het KeyTool.efi bestand uitbrengen maar Microsoft ontdekte dat dit bestand kan worden gebruikt voor andere doeleinden door een bug in het UEFI systeem. Mocht je gebruik maken van de oplossing dan ziet Bottomley graag je opmerkingen tegemoet op zijn blog. Er is namelijk nog steeds een twijfel dat de bestanden niet op elke platform de beveiligingsinstellingen van het UEFI systeem overschrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*