Knip je standaard SIM of Micro-SIM naar Nano-SIM formaat (iPhone 5)

Archief

Apple kondigde afgelopen woensdag de iPhone 5 tijdens een persevenement in San Francisco aan, en zoals we al hadden verwacht wordt er voor het eerst gebruik van de onlangs goedgekeurde nano-SIM standaard. Op dit moment is er nog een hoop onduidelijkheid over de nieuwe SIM, maar het lijkt er op het eerste gezicht wel op dat het mogelijk zal zijn op een SIM of micro-SIM tot een nano-SIM formaat te knippen. Een handleiding hoe je dit kan doen is aan het einde van dit artikel te vinden.

De ETSI besloot eerder dit jaar dat de door Apple ontwikkelde nano-SIM de nieuwe standaard zal zijn in de toekomst. De nano-SIM is 40 procent kleiner dan de huidige micro-SIM en heeft een breedte van 12,3mm, hoogte van 8,8mm en een dikte van 0,67mm.

Het probleem van de huidige SIM-kaarten is dat het slot aanzienlijk veel ruimte inneemt in een mobiel, dit betekent dat er simpelweg minder ruimte is voor andere onderdelen, zoals LTE of NFC-chips. De nano-SIM was niet voor niets zo belangrijk voor Apple, omdat ze natuurlijk al wisten hoe het ontwerp van de iPhone 5 eruit zal komen te zien.

In de basis is de nano-SIM identiek aan de huidige SIM’s en ook biedt het verder ook geen extra mogelijkheden of functies. Waar eerder nog gedacht werd dat het niet mogelijk zou zijn om een normale SIM of micro-SIM naar het formaat van een nano-SIM te knippen door de verschillende diktes van de kaarten, lijkt het er toch op dat er met wat licht schuurwerk en een schaar toch veel mogelijk is. Wil je dit liever niet proberen dan is hier te lezen wanneer de nano-SIM van je provider te verkrijgen zal zijn.

In de onderstaande handleiding is precies te vinden hoe je van een SIM of micro-SIM een nano-SIM kan maken, mocht je SIM nog te dik zijn probeer dan heel lichtjes met wat schuurpapier iets van het plastic af te schuren. En de bedoeling is natuurlijk niet om over de chip te schuren. De stappen hieronder zijn volledig op eigen risico!

Van links naar rechts: Eerste SIM (1989), Huidige SIM, Micro-SIM en Nano-SIM

Maak van een standaard SIM of micro-SIM een nano-SIM die werkt in je iPhone 5 (handleiding).

Via: techtasticen

 

 

2 Reacties

  1. Geprobeerd en gelukt!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*