Is de Apple kaarten dienst de teleurstelling van iOS 6?

Archief

Dat Google en Apple geen vrienden zijn dat is in de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Toch maakt Apple in de afgelopen jaren gebruik van de vele Google diensten waaronder Google Maps en YouTube, maar sinds de lancering van iOS 6 gisteravond is er geen enkele dienst meer standaard geinstalleerd op je iDevice. Apple heeft namelijk een eigen kaarten dienst ontwikkeld, en voor YouTube is er nu een losse applicatie beschikbaar in de App Store.

In onze ogen is de nieuwe kaarten applicatie in veel opzichten een verbetering, vooral met het oog op de toekomst. Op het web zijn er ook een hoop klachten te lezen van gebruikers die niet blij zijn met de verandering.

Er zijn een hoop dingen verbeterd in de afgelopen iOS 6 bèta’s, maar ook zijn er net zoals met alle nieuwe diensten nog een hoop dingen die beter moeten. Eén van de voordelen van de kaarten van Apple is dat er nu gratis navigatie beschikbaar is, een functie waar eerder nog voor betaald moest worden in de App Store. En zoals je al in onze iOS 6 review kon lezen werkt de navigatie ook erg goed, al missen er nog wel wat functies. De integratie met Yelp is ook een goede stap voorwaarts net zoals de 3D Flyover functie die jammer genoeg op dit moment slechts in een aantal steden beschikbaar is. Het zijn stuk voor stuk goede toevoegingen, maar niet zo makkelijk in gebruik als Street View van Google Maps.

Het probleem van de Apple kaarten dienst zijn dan ook niet de functies, maar het gebrek aan mogelijkheden. Google Maps is in de afgelopen jaren volwassen geworden, en op dat gebied moet Apple nog veel inhalen, maar zoiets heeft simpelweg tijd nodig. De database van Apple is een stuk kleiner, Google kan hun eigen zoekmachine gebruiken voor informatie, iets wat een groot voordeel is ten opzichte van Apple.

De kaarten dienst van Apple kan daarom ook worden gezien als een bèta versie van de dienst, in de komende maanden zal Apple ongetwijfeld meer functionaliteit gaan toevoegen. Het zal zonder twijfel hoog op de prioriteitenlijst van Apple staan. Mocht je echt niet zonder Google Maps kunnen dan kun je binnenkort mogelijk gebruik maken van een losse applicatie, die Google waarschijnlijk later dit jaar zal uitbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*