iPhone 4S best verkopende elektronische product ooit?

Archief

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat Kinect het best verkopende elektroniche product ooit was. De motion-controller voor de Xbox 360 werd meer dan acht miljoen keer verkocht in slechts 60 dagen na de officiële release.

Als we echten kijken naar andere elektronische producten dan is dit record misschien niet meer langer geldig, de iPhone 4S is namelijk kanshebber om dit record over te nemen. De iPhone 4S werd op 4 oktober door Apple aangekondigd, en ging op 28 oktober in Nederland in de verkoop (14 oktober wereldwijd). We weten ook dat de iPhone 3GS en iPhone 4 minder keren waren verkocht in dat kwartaal, mede dankzij de geruchten over de iPhone 4S. Het is daarom logisch dat de iPhone 4S het meest verantwoordelijk zou zijn voor de omzet van de iPhone in het laatste kwartaal van 2011.

We weten ook dat Apple een record aantal iPhones verkocht in het vierde kwartaal, 37 miljoen stuks gingen er over de toonbank. Het laatste kwartaal liep van 1 oktober tot 31 december. Uit een onderzoek van Consumer Intelligence Research blijkt dat de iPhone 4S verantwoordelijk is voor 89% van de verkoop. Dit wordt deels bevestigd door de hoge gemiddelde verkoopprijs in de kwartaalcijfers van Apple. Een gemiddelde verkoopprijs van $659, ligt bijvoorbeeld al hoger dan de verkoopprijs iPhone 3GS en iPhone 4, wat duidelijk laat zien dat de iPhone 4S het best verkopende iOS apparaat is van Apple.

Ook weten we dat Apple al 4 miljoen toestellen had verkocht in het eerste weekend dat het beschikbaar was. En het laatste kwartaal van de iPhone 4S bestond ook maar uit 78 dagen in plaats van de gebruikelijke 90 dagen. Het lijkt dus zeer waarschijnlijk dat Apple het Kinect record heeft verpletterd.

Het enige punt wat een probleem zou kunnen zijn is het feit dat het Guiness World Record de iPhone 4S niet als een “consumer electronics device” ziet, we weten namelijk niet zeker of mobile telefoons worden opgenomen bij de records, of dat ze hun eigen categorie hebben. Verschillende bronnen zoals The Telegraph wijzen erop dat de Kinect zowel de iPad en iPhone 4 had verslagen afgelopen jaren, wat er op zou kunnen duiden dat iPhone 4S ook wel degelijk bij deze categorie hoort. Het Guinness World Reccords boek komt eind dit jaar uit, dus dan zullen we zien of Apple, Microsoft van zijn troon heeft gestoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*