.

Apple bevestigt iPad Air 2 aankondiging op 16 oktober

Archief

Re/code bracht het nieuws eerder deze maand al naar buiten, maar Apple bevestigde afgelopen woensdag dat er op 16 oktober vermoedelijk opnieuw een iPad evenement zal plaats vinden. Het bedrijf uit Cupertino verstuurde namelijk de uitnodigen naar de pers, zoals gebruikelijk zal er evenement in Amerika in Europa plaats vinden.

Op de uitnodiging zien we een kleurrijk Apple logo met de tekst “It’s been way too long / het is veel te lang geleden”. Het evenement lijkt een stuk kleiner te worden in vergelijking met de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, omdat de presentatie zal plaats vinden in het auditorium van Apple’s eigen campus in Cupertino. apple-16-oktober Tijdens het evenement kunnen we enkele nieuwe iPad modellen tegemoet zien, waaronder de iPad Air 2, die voor het eerst zal beschikken over een Touch ID vingerafdrukscanner. Daarnaast zal OS X 10.10 Yosemite worden gelanceerd en gaan er geruchten over een 12-inch MacBook Air Rtina in zwart/grijs, zilver en goud, een nieuwe Retina iMac,  een 4K Thunderbolt scherm en een vernieuwde Apple TV.

De iPad Air 2 zal werden worden voorzien van een aangepast ontwerp met een nieuwe speaker grill, een Retina HD scherm met een anti-reflectieve coating, de nieuwe Apple A8 of mogelijk Apple A8X chipset in combinatie met 2GB werkgeheugen. Het uitbreiden van het werkgeheugen is iets dat in onze ogen al eerder had moeten gebeuren, want vooral Safari heeft in sommige gevallen last van crashes en het onnodig herladen van tabbladen door een gebrek aan geheugen.

We vermoeden niet dat de iPad Air 2 beschikt over NFC voor Apple Pay, maar de nieuwe tablet zou dit jaar wel voor het eerst in een gouden kleur zijn te verkrijgen. Onduidelijk is nog of de iPod zal worden voorzien van een update, maar gezien de tijd sinds de laatste update ligt dit wel voor de hand.

De iPod lijkt overigens wel steeds minder aandacht te krijgen van Apple en dat zal deels veroorzaakt zijn door de teruglopende verkoop sinds de komst van de eerste iPhone. Het moment om de iPod volledig te schrappen zal nog niet zijn aangekomen, maar het zal vroeg of laat wel gebeuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren