HTC One vanaf 2 april te verkrijgen in Nederland

Archief

htc oneHet is alweer enkele weken geleden dat HTC zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One, voor het eerst aan de wereld onthulde. Tijdens de aankondiging liet het bedrijf nog weten dat het toestel wereldwijd vanaf 15 maart zou zijn te verkrijgen, helaas blijkt dit niet helemaal het geval te zijn, want een woordvoerster van HTC heeft vandaag aan de Nederlandse media laten weten dat de HTC One pas op 2 april beschikbaar zal zijn.

Op dit moment is het nog onduidelijk waarom HTC de release heeft uitgesteld, maar mogelijk heeft dit te maken van de productie van de Ultrapixel camera – één van de innovatieve nieuwe functies van de HTC One. Voor HTC zal dit slechts nieuws betekenen, want het bedrijf mist hierdoor de kans om een aanzienlijk marktaandeel te veroveren, voordat de Galaxy S4 van Samsung en de iPhone 5S van Apple op de markt worden gebracht. De analisten van KGI Securities hebben hierop onmiddelijk de verwachtingen van de HTC One bijgesteld van 4 miljoen naar slechts 800.000 tot 1,2 miljoen toestellen.

In Duitsland ontvingen verschillende mensen die een pre-order geplaatst vandaag het toestel al. De grote vraag is dan ook of de Nederlandse webshops volgende week al kunnen beginnen met het uitleveren van de HTC? Wij verwachten persoonlijk dat je met het importeren van het toestel de meeste kans maakt, hoewel het onduidelijk is of de HTC One in andere landen wel ruim voorradig zal zijn op 15 maart.

De HTC One heeft de beschikking over een prachtig 4,7-inch 1080p scherm, waarvan het nog onduidelijk is welke technologie het gebruikt. Op de achterkant is een nieuwe Ultrapixel-camera te vinden die foto’s maakt in een lagere resolutie van 4-megapixels, maar doordat de pixels groter zijn moet de kwaliteit hoger liggen en daarbij zal de camera ook nog eens 300% meer licht kunnen opnemen. Onder de behuizing is een quad-core Snapdragon 600 processor te vinden van Qualcomm met 2GB RAM, Beats Audio, Wi-Fi, Bluetooth, 3G/4G ondersteuning en NFC. De HTC One zal bij de lancering draaien op Android 4.1.2 Jelly Bean met de vernieuwde Sense 5.0 interface, die een aantal nieuwe functies introduceert zoals Blinkfeed en Zoe.

Het nieuwe vlaggenschip van HTC is op 2 april in Nederland te verkrijgen voor een adviesprijs van 699 euro.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren