Google neemt Quickoffice over

Archief

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat het Quickoffice, een bedrijf dat bekend is voor de mobiele office suite voor Android en iOS apparaten, heeft overgenomen. Het bedrijf zegt verder het Quickoffice zal gaan toevoegen aan de Android applicaties die standaard beschikbaar zijn. Met Quickoffice is het mogelijk om Microsoft Word, Excel en PowerPoint documenten te maken en aan te passen op mobile apparaten. Het bedrijf zegt dat de software is geïnstalleerd op meer dan 300 miljoen apparaten in 180 verschillende landen.

Hoeveel geld er is gemoeid met de overname is niet bekend gemaakt door Google of Quickoffice.

Het is alweer de tweede grote overname van Google deze week. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het de populair chatdienst Meebo voor zo’n $100 miljoen heeft overgenomen.

Quickoffice CEO en oprichten Alan Masarek zegt dat het combineren van de Google services met Quickoffice de beste keuze was voor beide bedrijven, onze gedeelde visie zal de productiviteit alleen maar laten groeien.

Gezien het feit de Quickoffice vooral gefocust is op het ontwikkelen van applicaties voor mobile apparaten, zijn de kansen groot dat we ook meer office producten zullen die door Google worden uitgebracht. In de aankondiging van Google staat ook dat het met Quickoffice naadloze integratie wil gaan bieden met populair bestandsformaten, iets waar Google Docs/Drive het soms toch nog erg moeilijk mee lijkt te hebben.

Google zegt dat het bedrijf er naar uit kijkt om huidige gebruikers verder te ondersteunen “terwijl ze blijven werken aan nog betere ervaring”. Quickoffice heeft al een groot aantal klanten in het bedrijfslevel, iets wat Google zou kunnen dwingen om meer diensten te lanceren die gericht zijn op ondernemingen.

Naast de gratis apps die Quickoffice aanbiedt heeft het bedrijf ook een aantal betaalde apps die beschikbaar zijn voor consumenten. Google maakt deze vaak gratis beschikbaar na een overname, maar tot nu toe zijn er nog geen aanwijzingen gevonden die erop duiden dat dit ook gaat gebeuren met Quickoffice, helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*