Google Maps gebruiken in iOS 6

Archief

Wanneer je net je iOS-apparaat hebt geüpdatet naar iOS 6 dan zal je er al snel achterkomen dat Google Maps en de bijbehorende Street View functie niet langer beschikbaar zijn. Voor velen is het gebruik van de eigen Apple kaarten geen verbetering in vergelijking met Google Maps, en op dit moment is er zelfs een ontwikkelaar die probeert om de Google Maps app van iOS 5 naar iOS 6 te brengen. Gelukkig is er ook nog een tijdelijke oplossing, want er is namelijk ook een webvariant van Google Maps die verrassend goed blijkt te werken in de Safari browser, in combinatie met de A6 processor van de iPhone 5 voelt de webapp bijna als een volwaardige applicatie. Maar hoe plaats je een snelkoppeling van Google Maps op je homescreen?

Open de Safari browser op je iOS apparaat en navigeer naar de volgende link: maps.google.com. Open nu het menu waarmee je links kan delen en scroll eenmaal naar rechts en selecteer de optie “Plaats op beginscherm” en er zal een snelkoppeling worden gemaakt naar Google Maps. De dienst zal nog steeds worden geopend in de Safari browser, maar het heeft alle functionaliteit van de iOS 5 versie van Google Maps.

Het is waarschijnlijk ook slechts een tijdelijke oplossing, omdat Google volgens de laatste geruchten al een nieuwe versie van Google Maps heeft verstuurd naar Apple, en dat men momenteel wacht op goedkeuring van het iTunes team, onduidelijk is nog wel wanneer de app zal verschijnen in de App Store. In de tussentijd lijkt dit de beste oplossing te zijn, al zou je er ook voor kunnen kiezen om Bings Maps te proberen, of om de nieuwe kaarten dienst van Apple toch een kans te geven. Het lijkt op dit moment namelijk ook een hype te zijn om de dienst volledig de grond in te boren, terwijl er ook een hoop dingen zijn die wel goed zijn uitgewerkt, zoals de 3D-Flyover en de ingebouwde navigatie. Wil je meer weten over de kaarten dienst van Apple? Lees dan onze iOS 6 review hier.

2 Reacties

 1. Wil je echt een goed Apple artikel lezen dan heb je hierbij voldoende input.

  Apple pretendeert het beste met de klant voor ogen te hebben.
  Ze beweren de beste user experience te geven en dit is in het verleden ook zo geweest TOT IOS6.
  Wat heeft Apple namelijk gedaan. Ze hebben de kaarten van hun concurrent Google vervangen door hun eigen(lees TomTom) kaarten. Ze beloven hiermee een betere user experience met turn by turn navigatie en 3D flyover. Dit geldt echter alleen voor de Iphone4S en de ipad2/3.
  Heb je een Iphone 3GS/4 of ipad1 dan kom je bedrogen uit. Apple gunt deze loyale gebruikers deze nieuwe features namelijk niet zodat je opgescheept wordt met slechte kaarten. Wat veel erger is is dat Google streetview ook verdwenen is. Deze 3D view functie van Google zou vergelijkbaar zijn met de 3D flyover maar zoals genoemd krijgen gebruikers van de iphone3GS/4 en ipad1 die niet.
  Ook dit wordt niet expliciet genoemd bij de upgrade. Tussen neus en lippen noemen dat je de kaarten vervangt is iets anders dan specificeren dat Google streetview verdwijnt.
  Google streetview is ook geen onderdeel van de kaarten en wordt apart aangeroepen. Dit kan ook gebeuren vanuit de Apple(Tomtom) kaarten.

  Dit is ronduit valse voorlichting en is absoluut niet gericht op de beste user experience.
  Als Apple deze gebruikers de 3D flyover niet gunt dan zouden ze de Google streetview intact moeten laten voor deze gebruikers want anders ga je er na een upgrade naar IOS6 op achteruit.
  Klanten kunnen ook niet meer terug nadat IOS6 is geïnstalleerd dus deze gebruikers worden letterlijk opzettelijk benadeeld. Ik eis van Apple dat ze het volgende gaan doen
  1 geef ALLE gebruikers de 3D flyover en turn by turn features
  2 of laat de google streetview voor de gebruikers intact
  3 of laat de gebruikers downgraden.

  Ik kan je zeggen dat ik altijd een loyale Apple gebruiker ben geweest die braaf alle applicaties kocht omdat het zo makkelijk integreerde. Als Apple deze situatie niet snel oplost is het een kwestie van tijd dat straks iedereen zijn device gaat jailbreaken om zo de gestolen functionaliteit terug te krijgen. Als een device eenmaal gejailbreakt is is de noodzaak van het kopen van software ook verdwenen en zal dit een enorme schadepost worden voor Apple, het (nu nog) goede image van Apple en alle applicatiemakers Apple, stop met arrogant zijn en fix dit NU.
  Google mag dan wel de concurrent zijn maar nimmer mag een actie tegen je concurrentie gaan ten koste van je loyale klanten/gebruikers.
  Apple, Concurreren doe je door een product beter te maken dan je concurrent. Niet door het product van de concurrent slechter of niet toegankelijk te maken.
  Een upgrade in features mag NOOIT een downgrade in user experience betekenen.
  Die laatste zou ik bijna de wet van Steve Jobs willen noemen want hij had dit nooit toegelaten.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*