Firefox 9 nu beschikbaar voor Mac, Windows en Linux

Archief

Het lijkt het een trend te worden, zo snel mogelijk nieuwe versies uitbrengen van je software pakket. Mozilla en Chrome zijn allebei hard aan het werk om update na update uit te brengen, en dat is ook te merken in de versienummers. Het was slechts een maand geleden wanneer Mozilla, Firefox 8 uitbracht. Slechts een maand later is the definitieve versie van Firefox 9 al beschikbaar.

De officiële release van de geüpdatete browser is morgen. Maar de dit is slechts de dag waar Mozilla haar website zal updaten met de correcte downloadlinks en bijgewerkte versienummers; de definitieve versie van Firefox 9 is al beschikbaar op de FTP servers van Mozilla.

Wees niet bang dat je een 1 of andere test versie download, het is echt de final build, we hebben Firefox 9 zelf getest op onze Mac, en het werkt perfect.

De belangrijkste veranderingen in Firefox 9 zijn de verbeterde Javascript-prestaties. Volgens Mozilla zijn de prestaties soms tot 20-30% verbeterd, wat indrukwekkend is te noemen, sites als Facebook en Twitter zullen sneller laden dan ooit.

Mac gebruikers kunnen ook gelukkig zijn, afgezien van de verbeterde JavaScript prestaties heeft Firefox 9 ook een aantal OS X Lion functies. Wanneer u Safari gebruikt op Lion, dan kunt u makkelijk door de verschillende pagina’s navigeren door met twee vingers te swipen naar links or rechts. Deze zogenaamde ‘gestures’ werken nu ook in Firefox 9.

Naast de functies die we hierboven hebben vermeld, is er weinig nieuws. Qua interface is Firefox 9 identiek aan de vorige versie van de browser, wij konden in ieder geval geen verschillend ontdekken.

Er zijn nog steeds een aantal redenen waarom Firefox de voorkeur heeft boven Chrome en Internet Explorer. De belangrijkste redden is nog steeds; Add-ons, die Firefox meer functionaliteit geven dan de competitie en ook meer vrijheid om meer dingen te doen dan alleen browsen en downloaden. Deze extensies kunnen veel kleine dingen toevoegen dat je leven net iets makkelijker maakt, bijvoorbeeld om direct te kunnen tweeten vanaf de werkbalk van de browser, of om alle video’s te downloading van de verschillende video sharing sites zoals YouTube.

Maar we stoppen nu met de lofzang over Firefox 9, u kunt het beste zelf de browser proberen. Firefox 9 is beschikbaar voor Mac, Windows en Linux.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*