Developer versie van OS X Lion 10.7.3 laat HiDPI modus zien, ‘Retina’ MacBook Pro in aantocht?

Archief

Het gonst de laatste tijd van geruchten dat Apple mogelijk aan het werk is om een “HiDPI” modi toe te voegen aan OS X Lion, dit zal ervoor zorgen dat Lion ook ultra hoge resoluties aankan met een grotere pixel dichtheid dan we tot nu toe zijn gewend, de stap is vergelijkbaar met de switch naar het ‘Retina’ scherm op de iPhone.

Men beweert dat Apple een nieuwe MacBook Pro aan het ontwikkelen is met een scherm dat een resolutie van 2880 x 180 pixels heeft, dit kan mogelijk de reden zijn dat Apple momenteel druk bezig is om HiDPI toe te voegen aan OS X Lion. Mochten de geruchten waar zijn dan wordt de resolutie verdubbeld in vergelijking met de huidige generatie 1440 x 900 schermen, Apple zal ook tools uitbrengen dat het leven van de developers een stuk makkelijker zal maken om hun applicaties aan te passen.

In de laatste versie van OS X Lion 10.7.3 is bewijs gevonden dat Apple al bezig is om HiDPI toe te voegen, gebruikers die de “Get Info” gebruiken zullen zien dat het mogelijk is om de “HiDPI” modus te kunnen activeren. De functie zal waarschijnlijk gebruikt worden om hogere resolutie lettertypen en afbeeldingen te gebruiken, momenteel werkt de functie ook nog niet in de ontwikkelaars versie.

Apple bracht vandaag build 11D36 uit, en het blijkt nu dat de HiDPI modus is verwijderd in de laatste versie. Dit kan er op duiden dat Apple was vergeten om de functie te verwijderen van de developers versie, al is het ook mogelijk dat de HiDPI modus nog geen prioriteit heeft bij het ontwikkelen van het besturingssysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*