Bloomberg: “Apple gaat weer dividend uitkeren in 2012”

Archief

Volgens het bekende zakelijke nieuwsbureau Bloomberg, is Apple bereidt om te beginnen met het aanbieden van een dividend aan haar aandeelhouders beging volgend jaar, Bloomberg baseert dit nieuws op enkele uitspraken en opmerkingen van manager Howard Ward.

“Apple gaat in de eerste helft van 2012 een dividend aankondigen voor haar aandeelhouders,” zegt Ward in een interview met “Street Smart” op Bloomberg tv, een manager die onder meer toezicht houdt op ongeveer 36,1 voor Gamco Investors Inc.

De woordvoerder van Apple, Steve Dowling, weigerde commentaar te geven op de claims van Ward. Het is ook onduidelijk waar Ward zijn claims op baseert, al heeft Apple CEO, Tim Cook wel aangegeven om te kijken hoe Apple zijn schatkist het best kan gebruiken.

Apple begon in media-1987 met het aanbieden van een driemaandelijks dividend aan investeerders, maar hield hiermee in 1995 toen het bedrijf bijna failliet was. Door de terugkeer van Steve Jobs, begon het bedrijf eindelijk weer terug te komen en is het nu zelfs een van de grootste bedrijven ter wereld, maar het is tot op de dag van vandaag nog niet bereid om opnieuw dividend uit te keren, Apple kiest in plaats daarvan om de winst zelf te houden.

Apple zegt dat de schatkist voornamelijk wordt gebruikt om deals te sluiten op gunstige voorwaarden, en om Apple in een goede strategische positie te hebben op de markt. Momenteel puilt de schatkist van Apple uit met bijna 80 miljard dollar, en het ligt daarvoor voor de hand dat Apple, wat van haar geld aan haar aandeelhouders zal geven. De aandeelhouders zijn helaas nog even moeten afwachten, al lijkt het wel vrij zeker dat Tim Cook iets zal gaan doen voor deze groep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*