BBC iPlayer app meer dan 1.1 miljoen keer gedownload in slechts 1 week

Archief

De BBC iPlayer is een razend populaire applicatie, afgelopen week is de app geüpdatet met ondersteuning voor de iPhone en iPod Touch en de mogelijkheid om tv shows te kunnen streamen via 3G. Als gevolg van alle nieuwe functies, en de ondersteuning voor de iPhone en iPod Touch, is de iPlayer app voor iOS nu al maar dan 1.1 miljoen keer gedownload in slechts 1 week tijd. Wat interessant is het feit dat 500.000 mensen die de app hebben gedownload nooit eerder iPlayer hebben gebruikt.

De general manager van de BBC, Daniel Danker, vertelde tegen The Guardian dat de ondersteuning voor 3G streaming de belangrijkste reden is voor de geweldige download cijfers. Vorige week waren alle streams die via de iPhone werden aangevraagd via 3G. “Dat is een geweldig aantal in zo’n korte periode, en als we kijken naar de feedback van de gebruikers, heeft niemand echt problemen gemeld met 3G streaming”.

Het artikel in The Guardian heeft nog cijfers over de BBC applicatie, BBC’s gedachten over de mobile televisie en het ontwikkelen voor Android versus iOS. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een applicatie, kunt u ook nog een uitstekend artikel lezen dat is geschreven door Chris Elphick, de Senior ontwerper van de BBC iPlayer iPhone applicatie.

BBC’s iPlayer voor iOS is gratis beschikbaar in de App Store, maar voor het kijken van alle tv shows is een abonnement nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*