AT&T: “iPhone verantwoordelijk voor de verkoop van 80% of alle smartphones”

Archief

Apple verkocht een record aantal iPhones het laatste kwartaal van 2011, en dit blijkt ook uit cijfers van de providers die de iPhones verkopen. Het Amerikaanse AT&T kondigde aan dat het 7.6 miljoen iPhones in het laatste kwartaal heeft geactiveerd. Dat is bijna 20 procent van de totale iPhone verkoop in dat kwartaal.

AT&T heeft zijn beste kwartaal gedraaid qua iPhone en smartphone verkoop. De provider verkocht bijna 9.4 miljoen smartphones, 50 procent meer dan vorige record en zelfs het dubbele vergeleken met het 3e kwartaal in 2011. De Apple iPhone was verreweg de best verkopende smartphone, de iPhone was goed voor 80% van de totale smartphone omzet van het bedrijf.

De Amerikaanse provider zei ook dat het beste kwartaal was qua Android verkoop en dat de verkoop cijfers bijna waren verdubbeld vergeleken met hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor. Als we gaan terugrekenen dan zal AT&T ongeveer 1.8 miljoen of minder Android apparaten hebben verkocht, een stuk minder in vergelijking met de iPhone verkoop.

De AT&T iPhone verkocht ook een stuk beter dan die van concurrent Verizon, die “slechts” 4.3 miljoen toestellen wist te verkopen. Dit nummer kan overigens wel aan te wijten zijn, dat AT&T momenteel de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S verkoopt, terwijl Verizon alleen de iPhone 4 en iPhone 4S verkoopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*