.

Asus EeePad ME302C met Intel Atom gespot in benchmark

Archief

Schermafbeelding 2013-04-26 om 00.23.46Asus heeft zich in het afgelopen jaar volledig gestort op het Android besturingssysteem en met de Nexus 7 heeft het bedrijf ook één van de populairste Google Nexus apparaten ontwikkeld tot op heden. Het bedrijf lijkt dan ook de smaak te pakken te hebben, want op de GLBenchmark website is enkele uren geleden een benchmark verschenen van een tot op heden onbekende tablet. Het gaat om de Asus EeePad “ME302C”.

De EeePad ME302C is een op Android 4.2.2 Jelly Bean gebaseerde tablet en heeft een scherm met een effectieve resolutie van 1920 x 1128 pixels, waarbij de overige 72 pixels dienen als menubalk. Het meest opmerkelijke kenmerk van de tablet is dat het niet over een Qualcomm, Exynos of Tegra processor beschikt, maar over een Intel Atom Z2560 Clover Trail+ die geklokt is op 1,6Ghz. Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van een PowerVR SGX 544MP GPU van Imagination Technologies, deze GPU is ook te vinden is in de Galaxy S4 van Samsung.

Schermafbeelding 2013-04-26 om 00.24.33

Schermafbeelding 2013-04-26 om 00.25.51

Dat de Asus EeePad ME302 niet gebruikt maakt van een traditionele ARM-soc blijkt uit het feit dat er in de android.os.Build.ABI string wordt verwezen naar x86. Deze architectuur wordt alleen gebruikt door Intel, bij andere producten die zijn gebaseerd op de architectuur van ARM wordt dan ook verwezen naar “armeabi”. Helaas lijkt de combinatie er niet voor te zorgen dat dit een absolute krachtpatser is, want in meerdere benchmarks scoort de ME302C de helft minder dan de Galaxy S4 van Samsung, hoewel we niet moeten vergeten dat dit toestel natuurlijk de crème de la crème is op het gebied van Android smartphones en tablets.

Schermafbeelding 2013-04-26 om 00.21.46

Wanneer de Asus ME302C moet verschijnen is op dit moment nog niet duidelijk.

5 Reacties

 1. Lol, denk je nu echt dat ik met mijn eigen ip op je site kom?
  Hou je gewoon netjes aan de regels en vermeld bronnen. Is dat teveel gevraagd? Nogmaals, ik geef het door en uiteindelijk zal het meer negatieve dan positieve invloed op je site hebben.

  Reageer
  • Beste Freek,

   Wat is nu je probleem? Bij alle artikelen wordt de bron vermeldt, je kan ook gewoon een email sturen in plaats van het hier te willen uitvechten. De informatie staat gewoon publiekelijk op een benchmark website, dus waar heb je het in vredesnaam over.

   Reageer
 2. Het is vrij simpel hoor.. Jij hebt die info niet gevonden. Je hebt het ergens gelezen en plaatst erover. Vermeld dat dan ook, dan heeft de website die er tijd en energie ingestoken heeft om het te vinden er ook nog wat aan.
  Hetzelfde geldt voor andere artikelen, waar overigens vaak niet gelinkt wordt naar een bron.

  Reageer
  • Jij gaat er van uit dat die informatie niet door mij is gevonden, daar ga je dus direct al de fout in. Ik ben dagelijks op zoek naar het vinden naar informatie waar nog niemand over heeft geschreven, bij de overige artikelen wordt verder gewoon netjes verwezen naar de bron.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren