.

Apple Pay op iPhone 6 & 6 Plus werkt ook internationaal

Archief

Apple bracht op maandag iOS 8.1 uit met enkele nieuwe features, maar de belangrijkste verandering was zonder twijfel de ondersteuning voor Apple Pay. Amerikaanse gebruikers kunnen nu namelijk de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruiken om transacties af te ronden via NFC en de Touch ID vingerafdrukscanner.

De dienst is momenteel helaas alleen beschikbaar in de Verenigde Staten waar het bedrijf in de afgelopen maanden veel werk heeft moeten verzetten om deals te sluiten met creditcard bedrijven, banken en natuurlijk winkels. Ondanks de restrictie lijkt Apple Pay ook voor internationale gebruikers te werken wanneer men in het bezit is van een Amerikaanse creditcard, waarover je hier meer kan lezen.

apple0132

Om gebruik te kunnen maken van Apple Pay buiten de Verenigde Staten zal je de regio instellingen op je iPhone 6 en iPhone 6 Plus moeten aanpassen. Dit zorgt ervoor dat de Apple Pay instellingen zichtbaar zijn op je telefoon, en je kan hierna creditcards gebruiken die uitgegeven zijn door de Amerikaanse bank.

De Apple Pay instellingen zijn pas zichtbaar na het aanpassen van de regio instellingen op je iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Open het instellingen menu -> algemeen -> taal en regio -> en veranderen de instellingen naar de Verenigde Staten.

Wanneer de iPhone 6 of iPhone 6 Plus is geconfigureerd met de benodigde informatie, kunnen internationale gebruikers Apple Pay gebruiken bij systemen die het toestaan om te betalen via NFC. Het is overigens niet aan te raden om je hand proberen te leggen om een Amerikaanse creditcard, want je hebt dan continu te maken met een wisselkoers en extra kosten.

De technologie laat in ieder geval wel zien dat Apple Pay zonder veel wijzigingen ook in andere landen kan worden gebruikt. Het is de bedoeling dat de dienst uiteindelijk ook in Nederland zal worden gelanceerd, maar onduidelijk is nog wanneer dit zal gebeuren.

In de onderstaande video zie je hoe het instellen van Apple Pay in de praktijk werkt en hoe je met je iPhone 6 of iPhone 6 Plus een flesje drinken kan kopen bij een Canadese automaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren