Apple lijkt flash geheugen ontwikkelaar Anobit definitief over te nemen

Archief

Afgelopen week was er een gerucht dat Apple gesprekken zo hebben gehad met het Israëlische Anobit, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van flash geheugen. De Israëlische krant Calcalist meldt vandaag dat de overname eindelijk is afgehandeld. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoeveel Apple voor het bedrijf betaald, maar de verwachting is dat het bedrag tussen de $400-500 miljoen zal liggen, nooit eerder gaf Apple zoveel geld uit aan een overname. Apple betaalde $404 miljoen voor NeXT dat Apple oprichter Steve Jobs startte nadat hij ontslagen werd bij Apple.

Het team van Anobit, met voorzitter en CEO Ehud Weinstein, Ariel Mailos, heeft haar werknemers geïnformeerd dat de deal met Apple rond is. De campus van Anobit ligt in Herzliya, een belangrijke sector van Israël dat vooral gebruikt wordt voor de technologie. De aankoop door Apple kan een hoop betekenen voor het bedrijf uit Cupertino, Israël staat namelijk bekend voor technologische doorbraken in mobiele telefoons en instant messaging.

Volgens bronnen, zal het uitvoerende team van Apple nog wel moeten worden geïntroduceerd als werknemers van Apple, maar volgens het verslag van Calcalist zal dit spoedig moeten gebeuren. Het is trouwens de vraag of Apple iets formeel zal aankondigen, eerder dit jaar name het ook het bedrijf C3 Technologies over, dit bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van 3D mappen van steden, maar de overname werd nooit officieel door Apple aangekondigd. Voor de mensen die niet precies weten wat Anobit nou doet, is hier een fancy uitleg van de technologie.

Anobit’s MSP™ (Memory Signal Processing) technology is comprised of proprietary signal processing algorithms combined with advanced error correction and innovative flash management schemes, resulting in a dramatic improvement in endurance, performance and system cost. Specifically, MSP™ enables SLC (one bit-per-cell) endurance and performance with MLC (two bits-per-cell) NAND, and MLC endurance and performance with TLC (three bits-per-cell) NAND, resulting in a significant reduction in cost per-bit.

Voor de mensen die niet alle termen snappen, Anobit is een ontwikkelaar van flash geheugen dat betrouwbaarder, sneller en beter werkt dan flash geheugen dat beschikbaar is op de huidige markt. Flash-geheugen is zeer belangrijk voor Apple, de techniek wordt gebruik in iOS-apparaten zoals iPods, iPhones, iPads en Apple TV’s, maar gebruikers kunnen ook verwachten dat Apple de techniek gaat gebruiken in toekomstige Macs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*