Apple heeft geen snelle oplossing voor Maps problemen

Archief

Het is in de afgelopen twee weken duidelijk geworden dat de door Apple ontwikkelde Maps applicatie voor iOS 6 geen groot succes is, eerder liet het bedrijf al weten hard te werken aan oplossingen en bood Apple CEO Tim Cook zelfs zijn excuses aan voor dienst en suggeerde hij een aantal alternatieven. De vraag is natuurlijk hoe Apple het zover heeft kunnen laten komen, hebben ze zich verkeken op het aantal mankracht die een vergelijkbare dienst vereist? Het zal natuurlijk niet voor niets zijn dat Google meer dan 7.000 mensen aan Google Maps heeft werken. Duidelijk is dan ook dat een kaarten dienst veel geld, mankracht en tijd kost, tijd die Apple zichzelf door het verwijderen van Google Maps niet heeft gegeven.

De website Technology Review is daarom zelf op onderzoek uitgegaan en heeft met verscheidene kaarten experts gepraat over hoe lang het zal duren totdat Apple op hetzelfde niveau kan komen als Google, en of er een manier is om dit proces te versnellen. Volgens Technology Review is het grootste probleem dat Apple zich momenteel alleen richt op de feedback van gebruikers, deze kunnen foute locaties doorgeven en nieuwe “points of interest” zoals bedrijven en andere data. De vraag is alleen of dit niet te lang gaat duren.

Het hoofd van TeleMapics zegt dan ook dat het op deze manier nog tijden kan gaan duren voordat alles correct wordt weergegeven, volgens Michael Dobson kan Apple deze problemen alleen snel oplossen door het team dat momenteel werkt aan Apple Maps te vergroten en om te investeren in een vloot van auto’s die uitsluitend rondrijden om alles exact in kaart te brengen.

Google lijkt een manier te hebben gevonden om de data van gebruikers te combineren met hun eigen database op een niveau waar Apple op dit moment ook nog niet aan kan tippen. Volgens Dobson zouden er momenteel ook slechts een paar honderd Apple medewerkers werken aan de dienst. “Apple zal het gaan proberen, maar ze hebben zeker weten geen systeem dat alle data van de gebruikers kan verwerken.”

Een kaarten dienst starten is niet iets wat je zomaar doet, Google had in 2005 vergelijkbare problemen met hun eigen kaarten dienst. Het gebruikte in die tijd data van bedrijven zoals Navteq (Nokia), en Teleatlas (TomTom). Nadat het bedrijf het slachtoffer werd van hun eigen fouten, besloot men een totaal nieuw team te creëren dat hun eigen kaarten ging maken met sensor uitgeruste auto’s.

Apple heeft nog geen vloot van auto’s of een team van cartografen, de hele dienst is gebaseerd op de kaarten van partner TomTom. Het combineren van deze data is een lastige taak, en één die ook nog erg foutgevoelig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*