Apple CEO Tim Cook biedt excuses aan voor tegenvallende Apple Maps

Archief

We hebben er iets langer dan een week op moeten wachten, maar Apple’s CEO Tim Cook heeft de stoute schoenen aangetrokken en zich verontschuldigd voor de problemen met de kaarten applicatie die door Apple is ontwikkeld. De nieuwe kaarten dienst van Apple heeft de Google Maps applicatie in iOS 6 volledig vervangen. Volgens Tim Cook heeft de nieuwe dienst nog niet aan de eisen voldaan die Apple stelt bij haar eigen diensten en producten.

Eerder wist Apple nog te melden dat men op de hoogte was van de problemen en dat het slechts het begin was van iets geweldigs. In de brief van Cook wordt er ook gesproken over Google Maps, de dienst die vanaf de eerste iPhone standaard was geïnstalleerd op de iPhone. De keuze om Google Maps te vervangen heeft te maken met het feit dat Apple gebruikers een betere ervaring wil bieden met turn-by-turn navigatie, Siri integratie, 3D-Flyover en vector-kaarten.

De brief van Cook lijkt in ieder geval te bevestigen wat we eigenlijk al wisten en waar we eerder nog over hebben geschreven. Volgens verschillende bronnen heeft Apple de keuze kort voor de WWDC gemaakt, omdat Google niet van plan zou zijn geweest om iOS-gebruikers te laten profiteren van hun navigatie functie die wel aanwezig is op Android-apparaten. Om de schade enigszins te herstellen heeft Cook een aantal suggesties gegeven voor goede alternatieven waaronder Bing, Waze, Google Maps en Nokia Maps via de Safari browser.

Voor onze klanten,

Bij Apple streven we er naar om producten van wereldklasse te maken die voor de beste ervaring zorgt bij onze klanten. Tijdens de lancering van onze nieuwe kaarten applicatie vorige week, hebben we niet aan onze eigen eisen kunnen voldoen. Het spijt ons dan erg dat we deze frustratie hebben veroorzaakt bij onze klanten, en we zullen er dan ook alles aan doen om de kaarten zo snel mogelijk beter te maken.

We zijn oorspronkelijk begonnen met Google Maps met de eerste versie van iOS. Naarmate de tijd vorderde, wilden we onze klanten een nog betere kaarten applicatie leveren met functies zoals navigatie, stem integratie, Flyover en vector-kaarten. Om dit te realiseren moesten we een compleet nieuwe versie gaan ontwikkelen.

Er zijn momenteel al meer dan 100 miljoen iOS-apparaten die gebruik maken van de nieuwe Apple kaarten, en dagelijks komen er nog velen bij. In slechts een week tijd is er naar meer dan 500 miljoen locaties gezocht. Hoe meer klanten onze applicatie gebruiken, des te beter de dienst wordt, we zijn dan ook erg blij met de feedback die we tot op heden hebben ontvangen.

Terwijl wij onze dienst aan het verbeteren zijn, kun je ook alternatieve kaarten applicaties downloaden uit de App Store zoals Bing, MapQuest en Waze, of gebruik Google en Nokia maps vanuit je Safari browser en plaats een snelkoppeling op je homescreen.

Alles wat we bij Apple doen is gericht op het maken van de beste producten ter wereld. Wij weten wat er van ons wordt verwacht, en we zullen net zo lang aan Apple Maps blijven werken totdat het voldoet aan onze eisen.

Tim Cook
Apple’s CEO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*