Apple blijft tablet markt domineren, Kindle Fire pakt 2e plek

Archief

Apple blijft dominant op de tablet markt, het bedrijf verkocht 15,4 miljoen iPad’s in het laatste kwartaal van 2011, goed voor 58% van de totale tablet markt, de Amazon Kindle Fire lijkt wel dichterbij te komen, het bedrijf was goed voor een marktaandeel van 39%, een record volgens een van de analisten.

Het Amerikaanse Strategy Analytics bracht vanmorgen de resultaten uit van het meest recent onderzoek naar de tablet markt. Volgens het rapport werden er in het laatste kwartaal maar liefst 27 miljoen tablets verkocht, een stijging van 150% vergeleken met afgelopen jaar tot er “maar” 10,7 miljoen tablets werden verkocht.

Volgens de directeur van het marktonderzoekbureau, Peter King, blijft de vraag naar tablets blijft stijgen bij consumenten, onderwijs en het bedrijfsleven. King zei ook dat Apple de aanval van Android heeft afgeslagen, Google probeerde met goedkopere tablets de dominantie van Apple te doorbreken.

Apple verraste iedereen afgelopen dinsdag op Wall Street toen het de verkoopcijfers uitbracht, maar liefst 15,43 miljoen iPad’s werden verkocht in het laatste kwartaal, een groei van 111% vergeleken met afgelopen jaar. Hoewel velen hadden verwacht dat de Kindle Fire van invloed had kunnen zijn op de verkoopcijfers, blijkt het nergens uit dat Apple leed onder de opmars van de Kindle tablet.

Google’s mobiele besturingssysteem Android deed het ook goed in het laatste kwartaal, al leek dit voornamelijk door de goede verkoopcijfers van de Kindle Fire te komen. De tablet van Amazon werd maar liefst 1,5 miljoen keer verkocht, en was goed voor 39% van de totale markt.

Hoewel Amazon vorige maand claimde dat het al miljoenen Kindle Fire’s had verkocht, weigerde het bedrijf meer informatie te geven over specifieke verkoopcijfers. Maar zelfs zonder deze cijfers durft de analist wel met zekerheid te zeggen dat de Kindle Fire de 2e plek heeft ingenomen achter de Apple iPad.

Apple CEO, Tim Cook, zei tijdens de aankondigding van de kwartaalcijfers dat er een tijd zal komen dat er mee tablets zullen worden verkocht dan Pc’s. En dit zou best al weleens in de komende jaren kunnen gebeuren, het aantal Pc’s dat werd verkocht in het vierde kwartaal daalde opnieuw met 6%. Apple is momenteel het enige bedrijf dat nog groeiende is op de PC markt, afgelopen jaar verkocht het bedrijf 20% meer Mac’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*