Apple bezig met ontwikkeling voor iOS “Scan” applicatie met OCR functionaliteit

Archief

Een “goed” geïnformeerde bron bij Apple, heeft 9to5mac laten weten dat het bedrijf aan een scanner applicatie werkt voor iOS apparaten, gebruikers zouden hun iPhone, iPod Touch of iPad camera kunnen gebruiken om documenten en visitekaartjes te scannen, de applicatie zou de kunnen herkennen en exporteren als PDF, of om te gebruiken voor andere iOS applicaties, zoals Pages en Contacten.

De bron zegt dat het nog niet zeker wanneer de app wordt uitgebracht, en of extra feature wordt geïmplementeerd in iOS of dat het wordt verkocht als een losse applicatie. Een dergelijk scan functionaliteit zou veel vragen van de camera, en daardoor lijkt het voor de hand liggend dat de app voor de iPhone 5 wordt gemaakt, deze zal volgens geruchten een 8MP camera krijgen.

De scanner app zou ook gebruik gaan maken van de lokale/cloud-based OCR (optical character recognition), deze techniek wordt gebruikt voor het scheiden van afbeeldingen en tekst, hierdoor kunnen gescande teksten ook worden gekopieerd en geplakt tussen iOS apps.

Een applicatie als deze is nieuwe compleet nieuw, in the App Store zijn al een aantal apps beschikbaar die vergelijkbaar zijn met die idee. Apple heeft ook een reeks patenten in handen gekregen, die betrekking hebben met een scan functionaliteit voor mobiel apparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*