AMD introduceert ‘Tahiti’ lijn met high-end Radeon HD 7950 en 7970

Archief

Eerder deze maand werden al aanwijzingen gevonden in de test versie van OS X 10.7.3 dat AMD een nieuwe grafische kaart gaat introduceren, de zogenaamde ‘Tahiti’ gaat de eerste grafische kaart worden die gemaakt is van 28-nanometer technologie. Het bewijsmateriaal kan duiden op twee mogelijkheden, de eerste is dat Apple momenteel bezig is om Lion voor te bereiden om een Mac Pro update begin volgend jaar, alleen is er nog steeds onzekerheid over de toekomst van de ‘Pro’ lijn. De andere optie is dat Apple simpelweg drivers aan het testen is voor gebruikers die mogelijk de kaart gaan aanschaffen voor hun Mac Pro.

AMD heeft in ieder geval vandaag zijn nieuwe high-end lijn vandaag officieel aangekondigd, de Tahiti 7970, zal de snelste grafische kaart zijn met een single-chip.

With the arrival of the AMD Radeon HD 7970, AMD has unleashed its revolutionary new Graphics Core Next Architecture that enables new levels of gaming and compute capabilities – realizing an improvement of over 150% in performance/sq mm over the prior generation. Engineered with support for PCI Express 3.0 and AMD CrossFire technology, the AMD Radeon HD 7970 graphics card arrives prepared for the next level of gaming.

Er zijn al een aantal tech-sites die vandaag de reviews over deze nieuwe kaart online hebben gezet, deze reviews laten zien dat de kaart een aanzienlijke verbetering is in vergelijking met de huidige generatie van gelijkwaardig AMD en high-end NVIDIA kaarten, zoals de GeForce GTX 580. Een van de punten van kritiek is de prijs van deze nieuwe AMD kaart ($549) en het harde geluid van de koeler onder hoge belasting.

De Radeon ‘Tahiti’ HD 7970 zal op 9 januari wereldwijd gelanceerd worden, AMD kondigde tegelijk aan dat het ook een goedkopere versie zal uitbrengen in de vorm van een Radeon HD 7950.

Met de nieuwe Xeon processors van Intel in het vooruitzicht – eerste kwartaal van 2012 – en de nieuwe grafische kaart van AMD in januari, lijken de onderdelen steeds meer geschikt voor een aanzienlijke upgrade van de Mac Pro lijn, iets wat ook nodig is aangezien de lijn sinds juli 2010 niet meer is vernieuwd. Sommige insiders verwachten echter nog steeds dat de Mac Pro niet meer terug gaat komen in de line-up van Apple.

Reviews naar de break..

Wereldwijde Reviews

Crossfire review

PCI-E 2.0 vs PCI-E 3.0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*