3D TV nu al gedoemd te mislukken? of..?

Archief

De reacties van de consumenten op 3D televisies zijn tot nu toe teleurstellend te noemen, een aantal analisten uit de industrie wijzen op een aantal punten dat het gebrek aan interesse zou kunnen verklaren, neem bijvoorbeeld de armzalige 3D programmering en het dragen van een 3D-bril. En voor de mensen die geen problemen hebben om een 3D bril te dragen, hangt de vraag welke techniek moet je aanschaffen? Een passieve of actieve sluiter?

De meeste mensen houden namelijk niet van zich maanden moeten inlezen, in de techniek geld meestal dat de techniek die voor iedereen gelijk is ook het best verkocht wordt, en de grote diversiteit tussen het aantal modellen maakt het niet makkelijker.

Maar de vragen blijft: Zijn consumenten geïnteresseerd in 3D-tv, of wachten we gewoon totdat de 3D-kanalen standaard beschikbaar zijn. Of geeft niemand om 3D?

Dat laatste lijkt het te zijn, een recent artikel in de New York Post liet zijn dat verschillende tv-experts en industrie insiders, maar weinig optimistisch zijn over de toekomst van 3D televisie, althans op de korte termijn.

Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse zender ESPN, het adverteren voor het 3D-kanaal was zo zwak dat de zender zelfs heeft overwogen om de stekker uit het project te trekken.

De TV-industrie kan blijven voordoen dat 3D de grootste en laatste innovatie is sinds kleurentelevisie is gekomen, maar de boodschap lijkt nog niet echt over te komen bij de consument. Vele van de consumenten hebben al een HDTV aangeschaft en zijn niet van plan om nu speciaal voor het kleine aanbod over te stappen op een 3D televisie.

Aangezien de TV-fabrikanten in elk high-end en mid-range model bijna 3D-functies toevoegen, ligt het voor de hand dat velen van ons een 3d-tv zullen kopen, maar zullen we de eerste paar jaar gebruik maken van deze functies? Ik twijfel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*