Zo zet je een Live Photo van de iPhone 6S om in een GIF- of videobestand

Apps

In bezit van een iPhone 6S of iPhone 6S Plus, maar heb je niemand om je Live Photos mee te delen? Daar maakt deze nieuwe app een einde aan, want Live GIF zet de Live Photos van je iPhone 6S om in een GIF- of videobestand die door iedereen kunnen worden bekeken.

iPhone 6S en 6S Plus Live Photos

Het maken van een Live Photo is overigens alleen mogelijk op de nieuwe iPhone 6S generatie en schiet enkele seconden voor en na het maken van een foto al de nodige beelden, waardoor je eigenlijk een kleine video opneemt. In de Foto-app worden ze overigens weergegeven als een normale foto, want een Live Photo komt pas tot leven wanneer je iets harder op het drukgevoelig 3D Touch touchscreen van de iPhone 6S of 6S Plus drukt.

Het is zonder twijfel een leuke feature van de iPhone 6S, echter is het grootste probleem tot op heden dat de Live Photos vrijwel niet te delen zijn met andere gebruikers. Je kan een Live Photos exporteren als videobestand, maar dat werkt vooralsnog erg omslachtig. Ontwikkelaars kunnen de technologie door middel van een API wel implementeren, echter zullen ze ook dan alleen nog zichtbaar zijn op de producten van Apple.

Live GIF maakt daar een einde aan, want met de app is het kinderlijk eenvoudig om een Live Photo om te zetten naar een GIF-bestand dat door iedere browser en apparaat kan worden bekeken. Na de installatie van de Live GIF krijg je een overzicht te zien van alle Live Photos die je tot op heden hebt gemaakt, selecteer een Live Photo en deze wordt daarna automatisch omgezet in een GIF- of videobestand, die je daarna kan delen via de gebruikelijke kanalen.

Made with Live GIF

Hierboven zie je een Live Photo van mijn iPhone 6S die is omgezet naar een GIF-bestand. Het originele bestand is iets groter dan 5MB en heeft een resolutie van 640 x 640 pixels.

De Live GIF-app is nu beschikbaar in de App Store voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus en kost €1,99.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*