.

VideoLAN brengt universele VLC Windows 10-app uit

Apps

We hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar de populaire VLC mediaspeler heeft eindelijk een volwaardige universele Windows 10-app gekregen. VideoLAN bracht afgelopen woensdag, na een lange ontwikkelperiode en veel problemen, de eerste bèta uit voor de Windows 10-app. De VLC-app voor Windows 10 bevat alle features die we kennen van de iOS- en Android-app, plus een aantal extra’s.

VLC voor Windows 10-apparaten

“Net als de klassieke VLC applicatie, ondersteunt de Windows 10-app een groot aantal verschillende formaten”, zo schrijft VideoLAN president Jean-Baptiste op zijn eigen blog. Daarnaast bevat de app een bibliotheek waarin je al je video’s kan beheren en is er ondersteuning voor het afspelen van video’s met ondertiteling, hoofdstukken, audio/video synchronisatie, een minispeler voor audio en een browser voor gedeelde bestanden via het netwerk.

VideoLAN heeft ook enkele specifieke Windows 10 features geïntroduceerd, waaronder ondersteuning voor de virtuele assistent Cortana voor spraakopdrachten (niet beschikbaar in het Nederlands, Live Tiles, de mogelijkheid om artiesten en albums aan het startmenu te pinnen en Continuum voor gebruikers van de Lumia 950 of Lumia 950 XL.

“Onder de motorkap maken we gebruik van een aantal technologieën die exclusief beschikbaar zijn voor Windows 10, zoals DirectX 11.1 voor video en low-latency audio”, aldus Kempf. “Dit moet je een langere accuduur geven en zorgt voor een soepele weergave van content in 4K.

Er is ook een picture-in-picture modus aanwezig, waarmee je door de bibliotheek kan browsen terwijl je een video aan het afspelen bent. De audio wordt in de VLC Windows 10-app gesorteerd op album en artiest, zodat je alles snel kan terugvinden. De app haalt verder van het web gedetailleerde informatie op over artiesten, inclusief een bio en vergelijkbare artiesten.

De nieuwe VLC-app werkt op alle Windows 10 desktops, tablets, laptops en mobiele apparaten, en verschijnt in de komende weken ook voor Windows 8.1, Windows RT 8.1 en Windows Phone 8.1.

Verder maakte VideoLAN bekend dat het plannen heeft om de app naar de Xbox One, Surface Hub en HoloLens te brengen wanneer enkele problemen worden verholpen. De versie voor de Xbox One moet nog deze zomer verschijnen; in de tussentijd is er ook nog een foto verschenen van VLC voor de Xbox One.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren