Plex nu officieel beschikbaar voor de Apple TV

Apps Streamingdiensten

De lijst met apps voor de nieuwe Apple TV (2015) is snelgroeiende, maar afgezien van de nodige games waren er tot vandaag nog geen echte killer-apps in de App Store te vinden, echter is daar met de komst van Plex verandering in gekomen. De voor tvOS-geoptimaliseerd app van Plex transformeert de vierde generatie Apple TV tot de ultieme mediaspeler met ondersteuning om lokale content af te spelen, internetkanalen te bekijken en meer.

Plex de belangrijkste app tot nu toe?

Net als met de versie voor iOS en OS X, werkt ook de Plex-app voor de Apple TV met de Plex Media Server om content als opgeslagen films, televisieseries, muziek en foto’s direct naar je Apple TV te streamen. Ben je in het bezit van een Plex Pass, dan krijg je ook nog toegang tot content van Vimeo, Soundcloud en meer.

Na de installatie van Plex op de Apple TV krijg je toegang tot je persoonlijke mediabibliotheek, terwijl de dienst informatie ophaalt van het web over de beschikbare content, waaronder beoordelingen van Rotten Tomatoes, trailers, IMDB en ga zo maar door. De dienst laat gebruikers ook zoeken op basis van de cast, regisseur, genre en andere filters. Bij het doorzoeken van je muziek wordt er ook automatisch informatie opgevraagd over de artiest en geeft Plex covers weer van het album.

Daarnaast biedt Plex voor de Apple TV ook ondersteuning voor Plex Companion, een afstandsbediening die rechtstreeks is ingebouwd in de app voor iOS en Android. Een handige toevoeging aangezien de Remote-app van Apple momenteel nog niet werkt met de nieuwe Apple TV en het invoeren van een zoekopdracht daardoor veel meer tijd in beslag neemt. De verwachting is wel dat Apple op korte termijn komt met een update om dit probleem te verhelpen.

Plex voor de Apple TV kan nu worden gedownload uit de tvOS App Store. De app is beschikbaar als gratis download, maar om content te kunnen streamen is er een in-app aankoop vereist van €4,99. Het gaat om een universele app, mocht je de app al op je iPhone of iPad hebben geïnstalleerd, dan kun je de Plex-app voor de Apple TV eenvoudig terugvinden onder het kopje ‘Aankopen’.

[sc:appletv ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*