.

Microsoft Edge blijkt veel efficiënter te zijn dan Chrome

Apps

Het is geen groot geheim dat de Chrome-browser van Google niet de efficiëntste oplossing is voor laptops en andere systemen die gebruik maken van een accu. De standaard browsers voor Windows en macOS, Edge en Safari, houden het in accutests vaak aanzienlijk langer uit dan Chrome. Microsoft laat in een nieuwe test nogmaals zien wat de verschillen kunnen zijn bij het gebruik Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome of Opera.

Microsoft Edge

De test bestaat uit het draaien van een script dat automatisch populaire sites bezoekt, waaronder Facebook, YouTube, Wikipedia en Amazon. Microsofts eigen Edge-browser wist het met 7 uur en 22 minuten het langst uit te houden op de Surface Book, terwijl Chrome het met 4 uur en 19 minuten aanzienlijk minder deed. Daarnaast kwam Firefox uit op 5 uur en 9 minuten, en Opera in energiebespaarmodus op 6 uur en 18 minuten.

Microsoft heeft tijdens de test ook bijgehouden welke browser het meest vergde van de CPU, GPU en Wi-Fi. De Edge-browser kwam met 2,1W opnieuw het beste uit de test, gevolgd door Chrome (2,8W), Opera (3,1W) en Firefox (3,2W). Een lager verbruikt resulteert in een langere accuduur.

De Windows 10 Anniversary-update zou Edge nog efficiënter moeten maken. Microsoft wil dit bewerkstelligen door content in Flash automatisch te blokkeren, gebruikers kunnen het element handmatig starten door op de geblokkeerde content te klikken. Verder zullen tabbladen in de achtergrond minder resources gebruiken door JavaScript timers minder frequent en gezamenlijk uit te voeren, zodat de processor minder vaak hoeft worden ingeschakeld. Deze functionaliteit zou overigens geen effect hebben wanneer je muziek luistert of e-mail controleert in een tabblad op de achtergrond.

Het sterke punt van Edge is de efficiëntie en snelle rendering engine voor het weergaven van webpagina’s, echter moet de browser nog een flinke inhaalslag maken op het gebied van functionaliteit. De Anniversary-update brengt enkele welkome toevoegingen, waaronder ondersteuning voor extensies. Ontwikkelaars kunnen daardoor straks extra functionaliteit aan de browser toevoegen, zoals bijvoorbeeld een adblocker.

2 Reacties

  1. Ja, vind je het gek! Google/Chrome en Facebook zijn CIA-fronts (Google dat maar:). Ze seinen alles door wat je intypt. Daarom werkt Google Maps ook niet zonder internetverbinding en Nokia Maps bv. wel. Met Google Maps draaiend op mijn mobiel is de accu met een paar uur leeg en roodgloeiend van het zenden.

    Reageer
  2. “Microsoft laat in een nieuwe test nogmaals zien…”
    Als een derde partij een test doet ga ik er misschien geloof aan hechten. Een test kan heel makkelijk geschreven worden zodat ze de sterkste punten van een product naar buiten brengt.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren