.

Instagram krijgt binnenkort vertaalknop

Apps

Het sociale fotonetwerk Instagram kondigde onlangs aan dat het de mijlpaal van 500 miljoen gebruikers heeft bereikt, waarvan er dagelijks 300 miljoen actief zijn. Van deze groep gebruikers komt maar liefst 80 procent van buiten de Verenigde Staten, echter zijn de belangrijkste accounts en berichten vaak alleen in het Engels beschikbaar en daar gaat Instagram in de komende maand wat aan doen.

Instagram vertaalknop

Instagram gaat posts in de nabije toekomst voorzien van een special vertaalknop, waarmee niet alleen de berichten kunnen worden vertaald, maar ook de reacties onder een gedeelde foto of afbeelding. De app is zelf al enige tijd beschikbaar in 24 verschillende talen, waaronder Nederlands. Het bedrijf wil bewerkstelligen dat iedereen begrijpt waarover er wordt gesproken, zelfs wanneer je de Engelse taal niet machtig bent.

Op Facebook, het moederbedrijf van Instagram, is het al langer mogelijk om berichten te vertalen en we verwachten dat het sociale fotonetwerk gebruik gaat maken van dezelfde functionaliteit. Het is nog niet exact duidelijk wanneer de knop wordt toegevoegd, maar de uitrol zal ergens in de komende maand plaatsvinden.

Instagram schrijft in een post het volgende over de feature: “In de komende maand zal je een vertaalknop krijgen te zien bij verhalen in je nieuwsfeed en profielbio’s die niet in je moedertaal zijn geschreven. De Instagram-community is sneller gegroeid en globaler geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. We zijn daarom blij dat je binnenkort het volledige verhaal achter een moment kan begrijpen, waarbij het niet uitmaakt welke taal je spreekt”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren