.

Google Maps geüpdatet met tussenstops

Apps

Google Maps voor iOS en Android heeft een feature gekregen waar gebruikers al tijden om vragen: het wordt namelijk mogelijk om tijdens een trip meerdere bestemmingen toe te voegen, zodat je op bepaalde punten een tussenstop kan maken. Deze functionaliteit is overigens niet nieuw, want de mogelijkheid om tussenstops in Google Maps toe te voegen verdween in 2013 met de komst van de vernieuwde app, en daarnaast is de functie ook altijd beschikbaar gebleven in de versie voor het web.

Google Maps tussenstops

De functionaliteit is vermoedelijk eerder deze maand aan de Google Maps-app toegevoegd, want de laatste update voor de app was enkele dagen geleden. Het is dan ook aannemelijk dat Google de functionaliteit server-side heeft geactiveerd en het kan daardoor zijn dat de optie nog niet voor alle gebruikers beschikbaar is.

Gebruikers kunnen in de Google Maps-app straks een route plannen met meerdere tussenstops. Bij iedere locatie die je toevoegt krijg je een extra blokje te zien waarmee je een extra tussenstop kan toevoegen. Je kan de verschillende bestemmingen eenvoudig verplaatsen in het overzicht, zodat je de indeling van de route een stuk efficiënter maakt. Het overzicht toont verder de gehele reistijd voor de route.

De mogelijkheid om tussenstops te plannen in niet de enige feature waar Google aan werkt, want de zoekgigant maakte in mei bekend dat het advertenties gaat tonen in de zoekresultaten van Google Maps. Deze advertenties zijn eenvoudig te herkennen aan het blokje met de tekst “ad”. Daarnaast zullen er ook locaties op de kaart worden uitgelicht door middel van logo’s, denk bijvoorbeeld aan tankstations, restaurants, fast food-ketens en meer.

Google Maps kan gratis worden gedownload via de Play Store (Android) of App Store (iOS).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren