.

Google Chrome bevat ondersteuning voor virtual reality

Apps Virtual Reality

Google werkt naar verluidt aan een nieuwe versie van zijn Chrome-browser waarmee gebruikers het web kunnen ervaren in virtual reality. In de laatste builds van Chrome Bèta zijn er enkele aanwijzingen gevonden dat virtual reality ook een feature gaat worden van de populaire browser.

VR in Google Chrome

De zoekgigant is op de achtergrond al enige tijd bezig om het web te optimaliseren voor virtual reality met WebVR, een standaard die het mogelijk maakt om websites te bekijken met een vr-bril. Volgens de website Road to VR is de volgende stap het updaten van Chrome om hiervan te profiteren.

In de laatste builds van Chrome Bèta en Google Chrome Dev voor Android zijn twee features ontdekt die dit een realiteit maken. Chrome Bèta bevat een WebVR instelling die de browser compatibel maakt met websites die werken volgens de standaard. Daarnaast is er in Chrome Dev een instelling gevonden voor een “VR Shell”, waarmee de browser in virtual reality is te gebruiken.

Gebruikers die WebVR activeren kunnen het internet bezoeken in virtual reality door gebruik te maken van Google Cardboard of Daydream-headsets. Beide opties zijn beschikbaar via Chrome Flags, een overzicht van allerlei geavanceerde instellingen die voor de reguliere gebruiker niet zichtbaar is. De VR Shell is op dit moment nog niet functioneel en we vermoeden dat het nog wel even zal duren voordat beide features aan de standaard versie van Android worden toegevoegd.

Google heeft sinds de introductie van de eerste Cardboard-headset steeds meer interesse getoond in virtual reality en Android Nougat brengt zelfs een speciaal vr-platform genaamd Daydream. Verder onthulde het bedrijf dat virtual reality op korte termijn een eigen sectie gaat krijgen in de digitale Play Store.

Overigens zal Chrome niet de eerste browser worden met ondersteuning voor virtual reality. Samsung introduceerde vorig jaar een virtual reality browser voor zijn eigen Gear VR-headset met vergelijkbare functionaliteit, echter is deze software alleen beschikbaar voor de smartphones van het Koreaanse bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren