.

Dropbox introduceert scanfunctie voor iOS-app

Apps

Dropbox kondigde afgelopen woensdag enkele nieuwe features aan voor zijn apps, waaronder een nieuwe scanfunctie voor de iOS-app waarmee geprinte documenten als tekst kunnen worden opslagen in een PDF-bestand.

Dropbox-update

Gebruikers hoeven alleen een foto te maken van een document dat tekst bevat en de software zet de foto automatisch om in een digitaal bestand. De dienst maakt gebruik van optische tekenherkenning en dat zorgt er bovendien voor dat gescande items ook kunnen worden doorzocht, echter is deze optie voorlopig exclusief beschikbaar voor Dropbox Business-gebruikers. Wanneer de functionaliteit naar Android komt is op moment van schrijven nog onbekend.

Verder is er aan de iOS-app een grote plus-knop toegevoegd waarmee een Microsoft Word-, PowerPoint- of Excel-bestand kan worden aangemaakt. Door de samenwerking met Microsoft kan de app deze bestanden zelf genereren en direct opslaan in de cloud.

Het bedrijf introduceerde daarnaast enkele nieuwe features voor desktop-gebruikers en grotere teams. Deze nieuwe features zorgen ervoor dat het mogelijk wordt om mappen op je desktop te delen, zodat je Dropbox op het web niet hoeft te openen om bestanden te delen met je collega’s. Gebruikers kunnen ook losse bestanden delen met specifieke gebruikers en een reactie plaatsen op een specifiek deel van het bestand. Ten slotte heeft Dropbox de mogelijkheid toegevoegd om te zien welke gebruikers je bestand hebben bekeken en kun je communiceren met collega’s vanuit apps als Word en Powerpoint.

Het doel van het bedrijf is om van de dienst een unified werkplek te maken in plaats van alleen een plek waar je je data kan opslaan. Dropbox heeft momenteel 500 miljoen gebruikers, echter is slechts een fractie van dat aantal een betalende gebruiker om meer opslagruimte te krijgen via Dropbox Pro. Het aantal betalende zakelijke gebruikers is volgens Dropbox gegroeid naar ongeveer 150.000 bedrijven en organisaties.

Voor Dropbox is het dan ook absoluut noodzakelijk om gebruikers meer redenen te geven om de dienst niet te verlaten en te kiezen voor een betaalde account. In de afgelopen jaren zijn er flink wat concurrerende clouddiensten geïntroduceerd van grote bedrijven als Google en Apple, die doorgaans vaak goedkoper zijn of in sommige zelfs geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren