Deze game maakt optimaal gebruik van 3D Touch op de iPhone 6S

Apps Smartphones

Het drukgevoelige 3D Touch touchscreen van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus werd als één van de belangrijkste nieuwe features geïntroduceerd, maar sinds de lancering van beide toestellen hebben we nog relatief weinig vernieuwende apps van ontwikkelaars voorbij zien komen. Momenteel kiezen ontwikkelaars van derde partijen dan ook vaak alleen voor de optie om snelkoppelingen toe te voegen op het startscherm, echter hebben we nog altijd goede hoop dat daar in de komende periode toch nog verandering in gaat komen.

3D Touch voor games

De ontwikkelaars Warhammer 40.000: Freeblade hebben de 3D Touch technologie van de iPhone 6S en 6S Plus namelijk als een van de weinige op een subtiele geïntegreerd in de game. Op de nieuwe iPhones is het namelijk mogelijk om eenvoudig tussen wapens te wisselen door meer druk op het scherm uit te oefenen. Het voordeel is dat de ondersteuning voor 3D Touch zorgt voor een betere ervaring op de iPhone 6S en 6S Plus, terwijl spelers met een ouder iOS-apparaat de game ook zonder problemen kunnen blijven gebruiken, maar wel wat meer acties moeten uitvoeren.

Een revolutionaire verandering is het zeker niet, echter is goed om te zien dat ontwikkelaars nog steeds druk op zoek zijn naar methodes om 3D Touch op een juiste manier te implementeren, zonder dat het een overbodige gimmick wordt. Daarnaast hopen wij dat Apple in de nabije toekomst ook met nieuwe 3D Touch features komt, want als een iPhone 6S gebruiker van de eerste dag moet ik bekennen dat ik de technologie vrijwel nooit gebruik.

Warhammer 40.000: Freeblade kan nu gratis worden gedownload uit de App Store.

Nog geen iPhone 6S of 6S Plus? 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*