WhatsApp gaat betaalde abonnementen introduceren voor iOS-versie

Apple

whatsapp-messengerSlechts nieuws voor de iOS gebruikers onder ons, want CEO Jan Koum heeft vandaag aangekondigd dat de dienst dit jaar nog betaalde abonnementen gaat introduceren voor de iOS-versie. Voor de Android en Windows Phone app moet momenteel al jaarlijks worden betaald om gebruik te maken van de dienst, iets wat momenteel nog niet het geval is met de iPhone app. Mocht je overigens al de app hebben aangeschaft dan hoef je je nergens druk om te maken, bestaande gebruikers worden namelijk door WhatsApp ontzien.

Het is nog onduidelijk wanneer WhatsApp van plan is om betaalde abonnementen te introduceren, duidelijk is wel dat de betaalde abonnement dienst dit jaar nog gaat worden geïntroduceerd. Tijdens een interview met Alexander Klöpping maakte de CEO het nieuws bekend dat de iOS-versie in de toekomst zal worden geüpdatet om jaarabonnenten te introduceren voor nieuwe gebruikers.

Momenteel is WhatsApp voor iOS overigens al niet gratis, maar voor een bedrag van slechts 89 cent kunnen gebruikers de rest van hun leven gebruik blijven maken van de dienst. De bedoeling is dat toekomstige iOS gebruikers jaarlijks gaan betalen voor WhatsApp, echter geldt dit alleen voor nieuwe gebruikers, en kunnen mensen die de app eerder al hebben aangeschaft zonder problemen de app blijven gebruiken.

Op de vraag of er ook een WhatsApp versie gaat komen voor de desktop, reageerde Koum afwijkend. Volgens de CEO van de dienst draait de wereld steeds meer om mobiele apparaten en hebben consumenten hun smartphone eigenlijk altijd bij zich. De kans dat er een desktop versie gaat komen lijkt dan ook klein te zijn, hoewel we natuurlijk nooit nooit moeten zegen.

Mocht je dus nog niet in bezit van de WhatsApp applicatie, maar in de toekomst wel gebruik willen maken van de dienst dan raden we je aan om de app zo snel mogelijk aan te schaffen in de App Store voor iOS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*