Voormalig AMD-ingenieur John Bruno maakt overstap naar Apple

Apple

Apple heeft ex-AMD ingenieur John Bruno, de man die voor een groot deel verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van de Trinity APU, gecontracteerd. Volgens het LinkedIn profiel van Bruno werkt hij nu als “System Architect” bij Apple, hoewel zijn precieze rol in het bedrijf niet geheel duidelijk is. Toch lijkt het voor de hand te liggen waar de chip specialist mee bezig zou zijn.

Bruno heeft een lange tijd voor ATI gewerkt voordat het werd overgenomen door AMD, maar verliet het bedrijf in november 2011 toen het duidelijk werd dat er hoop banen zouden verloren gaan. Het bedrijf besloot het aantal banen met 10 procent te verminderen in een poging om geld te besparen, dit resulteerde wel in het vertrek van meerdere chip-specialisten; niet alleen Bruno vertrok, andere ingenieurs vertrokken naar Samsung en andere bedrijven.

De vraag is natuurlijk waar Bruno momenteel mee bezig is, het lijkt in ieder geval logisch te zijn dat de ingenieur opnieuw aan een vergelijkbaar project werkt. In het verleden hebben we geruchten gezien dat Apple mogelijk aan haar eigen processor werkt voor mobiele en desktop systemen; zo heeft het bedrijf al haar eigen mobiele Apple Ax ARM processor ontwikkeld, verder zou het bedrijf ook van plan zijn om in de toekomst ook de MacBooks en Mac’s te voorzien van ARM processoren.

Maar dit zijn tot op heden niks meer dan geruchten, maar zelfs als Bruno niet aan deze projecten werkt, kan zijn expertise in multicore-processoren zoals de AMD APU goed worden gebruikt voor toekomstige producten met geweldige grafische prestaties en een goed batterijleven. Wil je meer weten over de Trinity APU lees dan hier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*