Volgende generatie iPad Mini krijgt 324DPI Retina-scherm

Apple

ipad-mini-black3Hoewel we nog maar een paar maanden kunnen hebben genieten van de iPad Mini – die in november werd uitgebracht – begint de geruchtenmolen alweer aardig op stoom te raken. Zoals je waarschijnlijk al in verschillende reviews hebt gelezen van de eerste generatie iPad Mini is het grote probleem van de tablet dat Apple geen gebruik heeft gemaakt van een Retina-scherm, maar dit zou volgens de laatste geruchten weleens kunnen gaan veranderen.

Apple zou naar verluidt bezig zijn met de ontwikkeling van de tweede generatie iPad Mini met een 7,9-inch 2048 x 1536 pixel scherm. Deze informatie werd naar buiten gebracht tijdens het investerings nieuws op BrightWire. Dit zal betekenen dat de resolutie vier keer zo hoog komt te liggen in vergelijking met het huidige model, resulterend in 324 pixels-per-inch, waardoor het scherm zelfs scherper is dan het 9,7-inch model.

De tweede generatie iPad Mini zal er overigens vrijwel identiek uitzien in vergelijking met het huidige model. Jeremy Horowitz van iLounge wist in januari al te melden dat de iPad Mini “J85” ergens in oktober 2013 zal gaan worden uitgebracht.

Toch vragen wij ons af of dit alles mogelijk is voor een prijs 335 euro, vooral gezien het feit dat het scherm scherper zal zijn dan de duurdere 9,7-inch iPad. Voor ontwikkelaars zal het in ieder geval goed nieuws betekenen, aangezien men niet langer aanpassingen hoeft te maken voor het lagere resolutie scherm van de iPad Mini.

Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat we te maken hebben met geruchten over Apple, en dat het merendeel van deze berichten in veel gevallen niet blijkt te kloppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*